Није ријеч о погрешној интерпретацији - Ердоган је предложио састанак

Срна
Није ријеч о погрешној интерпретацији - Ердоган је предложио састанак

САРАЈЕВО - Изјаве предсједника Србије Александра Вучића и Турске Реџепа Ердогана током састанка у Анкари да је договорено да ове земље, уз Хрватску, буду посредници у разговорима националних лидера у БиХ о побољшању политичких односа су прецизно преведене, иако то лидер СДА Бакир Изетбеговић негира, преносе хрватски медији.

Изјаве након састанка Вучића и Ердогана демантују Изетбеговића.

Према Ројтерсовом извјештају, након сусрета са Вучићем, Ердоган је рекао да, "након ових /српских/ избора, желе окупити лидере три народа и држати са њима састанак".

"Овим састанком предузели бисмо кораке ка очувању територијалног интегритета БиХ. Желимо окупити тројицу лидера - Бошњака, Хрвата и Срба и постићи овај циљ. О томе смо се сложили. Разговори би се могли одржати у Истанбулу или Београду", рекао је Ердоган.

Послије сусрета српског и турског предсјендика, Изетбеговић је рекао да "не постоји договор о одржавању састанка лидера три народа у БиХ са предсједницима Турске и Србије /и Хрватске/", истичући да је ријеч о погрешној интерпретацији.

"Ријеч је, у ствари, о једној одавно договараној трилатерали БиХ, Србије и Турске. БиХ ће представљати институције, а не представници странака или народа", изјавио је Изетбеговић.

Према његовим ријечима, такав састанак трилатерале ускоро треба да буде одржан. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана