МУП Српске дјеловао у оквиру надлежности

Срна
МУП Српске дјеловао у оквиру надлежности

Бањалука - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и предсједник Одбора за безбједност Народне скупштине Миланко Михајилица оцијенили су данас у Бањалуци да МУП Српске није изашао из оквира надлежности приликом провођења полицијске акције “Рубен”.

Коментаришући информацију Савјета министара БиХ о терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, 27. априла, у којој је убијен један, а рањена два полицајца, као и информацију о акцији Специјалног тужилаштва и МУП-а Републике Српске након тог напада, Лукач је истакао да МУП нема обавезу према Савјету министара БиХ.

“Савјет министара БиХ може да доноси закључке, али МУП ће све акције на заштити својих грађана радити у складу са законом и у томе нас неће нико спријечити”, додао је Лукач, напоменувши да наведена акција још није окончана.

Он је оцијенио да није било прекорачења овлаштења полицајаца у акцији “Рубен” и да је све рађено у складу са законом.

“Није било ниједне жалбе од лица која су приведена у овој акцији. Сви који покушавају да све политизују и направе нешто друго, нису у праву”, каже Лукач и оцјењује да су информације полиције у овој акцији биле тачне.

Лукач је, коментаришући изјаву лидера СДС-а Младена Босића да је сумњичав у рад МУП-а, рекао да је Босићево правило да сумња у све и свашта, али да мора да наведе конкретне случајеве.

“Он може да сумња у МУП и све у Републици Српској. МУП превасходно жели да заштити грађане Републике Српске, што подржава и скупштински Одбор за безбједност”, каже Лукач.

Михајилица је подсјетио да је акција “Рубен” изведена по налогу Специјалног тужилаштва Републике Српске и да је била у надлежности МУП-а Српске.

“Борба против тероризма не смије бити политизована и треба радити на смиривању тензија”, рекао је Михајилица, напоменувиши да све институције треба да раде свој посао.

Он је навео да треба завршити истрагу о класичном терористичком акту у Зворнику.

“Неприхватљиво је свако оспоравање чињеница да је у Зворнику почињен терористички акт и вјерујем да о овом питању постоји потпуно политичко јединство у Републици Српској”, категоричан је Михајилица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана