МУП Кантона Сарајево није дозволио окупљање испред Тужилаштва БиХ

klix.ba
МУП Кантона Сарајево није дозволио окупљање испред Тужилаштва БиХ

Сарајево - Након што су из Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске казали да су упутили захтјев Министарству унутрашњих послова Кантона Сарајева (КС) за одржавање протеста пред зградом Тужилаштва БиХ због могућег саслушања Милорада Додика, из МУП-а КС поручују да је њихов захтјев непотпун и неблаговремен.

Како за klix.ba истичу из МУП-а КС, надлежној Полицијској управи је пријављено одржавање протеста, али је пријава непотпуна и неблаговремена те им стога јавни скуп није одобрен.


"Организаторима је поручено да се морају обратити Тужилаштву БиХ за кориштење паркинга јер је то њихов простор. У захтјеву стоји да би се протести требали одржати у понедјељак, 3. октобра, а због позива Тужилаштва на саслушање предсједника РС-а Милорада Додика у вези с одржавањем референдума у РС-у", наводе из МУП-а КС.

Претходно је предсједник ове организације Недељко Митровић новинарима у Источном Сарајеву рекао да су најмање 72 сата прије одређеног датума упутили захтјев, како је законом предвиђено.

"На овај начин желимо исказати наше незадовољство јер је позван предсједник РС-а на саслушање у вези с референдумом. Сматрам да је то исполитизирана тема која нема сврхе, да је само 'доливање уља на ватру' и да неће допринијети смиривању политичке ситуације", рекао је Митровић.

Иако је предсједник РС-а Милорад Додик јуче позвао грађане Републике Српске да одустану од организованог одласка у Сарајево и протеста пред зградом Тужилаштва БиХ, Митровић је казао да поштују његов савјет и препоруку, додавши да му нису тражили савјет хоће ли организовати протестни скуп који су планирали испред зграде Тужилаштва БиХ у 11 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана