Митровић: Суд БиХ донио политичку одлуку

Горан Маунага
Митровић: Суд БиХ донио политичку одлуку

Бањалука - Апелационо вијеће Суда БиХ, одлучујући по жалби коју је поднио СНС због одлуке Централне изборне комисије (ЦИК) о овјери кандидатуре предсједника ПДП-а Младена Иванића за члана Предсједништва БиХ из РС у име Савеза за промјене, оцијенило је да је кандидатура Иванића законита.

- Одлука Апелационог вијећа је политичка - сматра предсједник СНС-а Хаџи Јован Митровић, који је потписао жалбу коју је прије двадесетак дана Вијећу упутио СНС наводећи да у случају кандидатуре Иванића потпис не одговара изјави воље потписника, те да се, као такав, треба сматрати ништавим у поступку овјере кандидатске листе.

Митровић каже да је добио одлуку Апелационог вијећа и да је очекивао да се Вијеће неће упустити у разматрање жалбе и захтјева СНС-а.

- Постоје неки виши интереси од тражења СНС-а да се задовоље право и правда. Постоје интереси дијела припадника међународне заједнице, која је укључена у политички живот у БиХ, да Иванић буде кандидован за члана Предсједништва БиХ. Они који су поводом избора повезани с међународним организацијама морају да преузму и неке обавезе - додао је Митровић. Нагласио је да нема право жалбе на одлуку Апелационог вијећа.

- Они чак сматрају да ми нисмо ни имали право да се жалимо, с обзиром на то да смо Савезу за промјене дали бланко овјерене листе за кандидате. Сад је потпуна одговорност на СДС-у за успјех, односно неуспјех кандидата којег су они предложили на превару - каже Митровић.

Опширније прочитајте у штампаном или електтронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана