Миличевић: Банка покренула раскид уговора, СДС ће учествовати на изборима

Г.С.
Миличевић: Банка покренула раскид уговора, СДС ће учествовати на изборима

БАЊАЛУКА - Предсједник СДС-а Милан Миличевић рекао је данас да је банка у којој ова странка има отворен рачун покренула једнострани раскид уговора о постојању рачуна, али да СДС то неће спријечити да учествује на изборима.

- Имам информације (да ће рачун бити затворен), јер сам први који такве информације у име СДС-а треба да има. Стевандић вјероватно има такође неке информације, али он има мало већих проблема него што је СДС и њен рачун, тако да је мало дегутантна та велика забринутост - рекао је Миличевић за РТРС.

Он је подсјетио да је СДС од 2004. године на листи Канцеларије за контролу имовине странаца Министарства финансија САД, али да до сада није имала проблем с функционисањем банковног рачуна.

- Али је наша банка код које имамо рачун, вјероватно због потребе и сукције од стране Агенције за банкарство и осталих надлежних, покренула процес гашења рачуна свима који су на овој листи, без обзира да ли се ради о физичким или правним лицима - рекао је Миличевић.

Он је појаснио да ће се једнострани раскид уговораодвијати законским током, додајући да рачун још увијек функционише и да није затворен.

- Оног момента када се то догоди, а вјероватно ће се догодити свима који су на листи, ми ћемо поред осталих, започети процес утуживања према домаћим и међународним судовима јер се на тај начин СДС-у отежава могућност функционисања, изношења политичких ставова, слободе мишљења и говора и удруживања ради изношења политичких ставова - навео је Миличевић.

Он је нагласио да ће то отежати функционисање странке у смислу финансијских токова, али да је неће спријечити да учествује на наредним изборима.

- Прошли, а претпостављам и овај Изборни закон који је сада наметнут, дефинише неке друге начине како можете измирити обавезе у финансијском смислу кроз котизацију коју морате уплатити као политички субјекат према ЦИК-у. Ми ћемо искористити те друге, законом дефинисане путеве и неће се довести у питање учешће странке на изборима, али ће дефинитивно бити отежано функционисање у финансијском смислу - рекао је Миличевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана