Милаковић смијењен са позиције директора “Градског гробља”

capital.ba
Милаковић смијењен са позиције директора “Градског гробља”

Бањалука – Недељко Милаковић смјењен је данас са позиције директора “Градског гробља” Бањалука, а за вршиоца дужности директора именован је Жељко Грбић, тренутни помоћник директора бањалучког Казнено – поправног завода.

„Ако је истина, то је политички, код нас је све политика. Ја имам завидне резултате иза себе, али сада политика може урадити све. Прије пет година минус у “Градском гробљу” је био 150.000 КМ, а од мог доласка на мјесто директора све године су биле позитивно завршаване. Недавно смо купили два аутомобила за превоз умрлих лица, створио сам услове за још боље пословање, а у плану је било и повећање плата за НК раднике који раде најтеже послове”, рекао је Милаковић.

Предсједник Надзорног одбора Живко Каралић каже да је предложена смјена Милаковића, а именовање Грбића, али да одлуке нису откуцане и да је наставак сједнице одбора у понедјељак.

„Када одлуке буду коначне могу више говорити о разлозима за разрјешење и именовање”, истакао је Каралић.

Надзорни одбор је упориште за смјену Милаковића нашао у препоруци Институције омбудсмена за људска права БиХ која говори о томе да Милаковић, као посланик у Народној скупштини, није могао бити изабран за директора, јер је у општим условима конкурса наведено да пријављени кандидати не могу бити чланови органа законодавне власти.

„Како је именовани кандидат Недељко Милаковић народни посланик у Народној скупштини Републике Српске налази се у сукобу интереса, а уз конкурсну документацију није доставио доказе да испуњава наведене услове који су предвиђени конкурсом, а релевантне доказе о не постојању сукоба интереса није предочио ни Комисији за избор директора “Градског гробља” што би било евидентирано у извјештају о проведеном поступку за избор директора, те је надзорни одбор одлучио као у изреци ове одлуке”, наведено је у образложењу одлуке НО.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана