Брзом интервенцијом полиције пронађено 17 миграната, акција завршена VIDEO

Срна
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА - Брзом интервенцијом припадника Полиције Републике Српске пронађено је укупно 17 миграната на ширем подручју Клашница, чиме је потрага завршена, рекла је Срни начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Републике Српске Мирна Миљановић.

Миљановићева је нагласила да је о овом догађају обавијештена Служба за послове са странцима, као и тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који је напад миграната ватреним оружјем на полицијску службеницу оквалификовао као кривично дјело напад на службено лице за вријеме обављања службене дужности.

Полицијској управи Бањалука раније данас је пријављено да се у напуштеној кућу у Клашницама налазе мигранти. Приликом полицијске интервенције припадника Полицијске управе Бањалука, мигранти су, користеће ватрено оружје, побјегли у непознатом правцу.

“Приликом доласка полицијске патроле група миграната је успјела да побјегне у непознатом правцу, уперивши пиштољ према полицијској службеници”, рекла је Миљановићева.

У муњевитој и успјешној потрази за групом миграната били су ангажовани службеници Полицијске управе Бањалука и припадници Специјалне антитерористичке јединице Жандармерије МУП-а Српске и Хеликоптерски сервис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана