Бубић о наставку суђења Додику: Очекујемо да Суд одлучи о нашим доказима

Срна
Бубић о наставку суђења Додику: Очекујемо да Суд одлучи о нашим доказима

БАЊАЛУКА- Адвокат Горан Бубић рекао је да очекује да у наставку судског процеса у сриједу, 22. маја, предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника" Милошу Лукићу пред Судом БиХ буде настављено извођење доказа Тужилаштва и да Суд одлучи о предложеним доказима одбране.

Бубић, бранилац предсједника Српске, потврдио је Срни да је претрес заказан за сриједу у 13 часова.

Додик и Лукић оптужени су за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

На претходном рочишту 29. априла Суд БиХ и одбрана нису прихватили као доказ Тужилаштва БиХ Анекс 10 Дејтонског мировног споразума јер је ријеч о "документу" који је Тужилаштво БиХ скинуло са интернет странице УН и превело на "босански језик".

Судија у овом поступку Сена Узуновић затражила је од Тужилаштва БиХ да достави документ Анекс 10 Дејтонског споразума на енглеском језику и са адекватним преводом.

Узуновићева је одбацила да као доказе прихвати и 30 новинских чланака, те истакла да се као докази могу прихватити једно оригинални документи, овјерене копије и копије.

Тужлаштво БиХ је тада као доказе предочило и копије одлука Шмита скинуте са странце ОХР-а којима је ван снаге ставио одлуке Народне скупштине Републике Српске којима се не прихватају Шмитове одлуке, као и оне о непризнавању одлука Уставног суда БиХ.

Лукићев адвокат Миљкан Пуцар рекао је да, према Закону о кривичном поступку, као ваљани документи могу да се прихвате једино оригинал или овјерене копије, те да ове одлуке немају ни потписа нити печата, те да се не могу прихватити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана