Вучевић: Габон неће гласати за резолуцију о Сребреници

Танјуг
Вучевић: Габон неће гласати за резолуцију о Сребреници

БЕОГРАД - Предсједник Владе Србије Милош Вучевић рекао је данас да га је предсједник Владе Републике Габон Рејмонд Ндонга Сима обавијестио да Габон неће гласати за резолуцију о Сребреници о којој ће се расправљати у Уједињеним нацијама и захвалио се Габону због тога што у потпуности, признаје територијалну цјеловитост и суверенитет Србије по питању Косова и Метохије.

-Премијер Сима, нас је обавијестио да њихова држава неће гласати за предложену резолуцију у УН о такозваном геноциду у Сребреници, на чему смо им неизмерно захвални. Ми смо наравно упознали премијера и делегацију из Габона о позицији Србије по питању те резолуције, не потцјењујући у не умањујући ратни злочин који се тамо догодио и не оспоравајући индивидуалну одговорност било кога ко је евентуално учествовао у извршењу тих кривичних дјела - рекао је Вучевић на заједничкој конференцији за медије у Палати Србија након церемоније потписивања споразума о сарадњи између двије земље у области спорта и одбране.

Вучевић је додао да је резолуција припремљена супротно унутрашњим процедурама БиХ и без консултација и да ће довести до додатних ескалација и погоршању и међуетничких односа у самој БиХ.

Предсједник српске владе је нагласио да Габон подржава територијални интегритет, суверенитет и цјеловитост Републике Србије.

-Габон је једна од држава која је у претходном периоду повукла признање тзв. Косова, што је за нас од непроцењивог значаја и потврда наших добрих и искрених односа, који трају још из покрета несврстаних, а и дан данас имају снажан потенцијал - рекао је Вучевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана