Ковачевић: Некима се неће свидјети одговор Српске у случају усвајања резолуције

Срна
Ковачевић: Некима се неће свидјети одговор Српске у случају усвајања резолуције

САРАЈЕВО- Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић изјавио је данас у Сарајеву да ће, уколико се усвоји резолуција о Сребреници, Република Српска имати потпуно јасан одговор који се некима неће свидјети.

Коментаришући изјаву предсједника Републике Српске Милорада Додика да сама прича о резолуцији о Сребреници поприма драматичне обрисе и да Српска не жели никакву ескалацију и насиље, али да ће њене политичке одлуке бити веома освјешћујуће за Бошњаке у Сарајеву, Ковачевић је рекао да је то сасвим довољно и да ће о томе јавност бити упознати на вријеме.

-Република Српска никада није крила своје политичке поступке, неће их крити у наредном периоду. Међутим, ако неко мисли да ћемо ми да сједимо, да ћутимо и да гледамо како неко крши наша Уставом загарантована права, да ћемо ми то да гледамо ћутке и са осмијехом, онда се грдно вара - истакао је Ковачевић на конференцији за новинаре.

Истакавши да је Кристјан Шмит неко ко руши сваки договор у БиХ, Ковачевић је подсјетио да је у посљедњу годину и по дана направљено много озбиљних политичких договора на бази компромиса, на бази консензуса и на бази уважавања једни других.

-Јасно смо показали да БиХ, оваква каква јесте, може да буде успјешна, може да буде функционална, може да прави озбиљне кораке. На основу тога што смо радили, на бази ове уставне структуре и поштовања ове уставне структуре, добили смо кандидатски статус за чланство у ЕУ и успјели да отворимо и преговоре за приступање у чланство ЕУ. То смо урадили на бази договора и на бази уважавања уставног поретка и уставне структуре БиХ - рекао је он.

Према његовим ријечима, они који то руше су они који руше сваки договор и који руше будућност БиХ.

-То нисмо ми из Републике Српске. Ми из Републике Српске смо били и те како конструктивни, и те како спремни на договор и на то да заједно градимо нешто што може да се назове бољим животом за све. Неки други то руше и неки други сматрају да је боље да пљују по нама и да је боље да у сарадњи са неким изван БиХ с којима никада неће живјети заједно ради нешто против нас. Ако мисле да ми на то нећемо одговорити онда опет морам рећи - грдно се варате - поручио је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана