Kovačević: Nekima se neće svidjeti odgovor Srpske u slučaju usvajanja rezolucije

Srna
Kovačević: Nekima se neće svidjeti odgovor Srpske u slučaju usvajanja rezolucije

SARAJEVO- Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević izjavio je danas u Sarajevu da će, ukoliko se usvoji rezolucija o Srebrenici, Republika Srpska imati potpuno jasan odgovor koji se nekima neće svidjeti.

Komentarišući izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da sama priča o rezoluciji o Srebrenici poprima dramatične obrise i da Srpska ne želi nikakvu eskalaciju i nasilje, ali da će njene političke odluke biti veoma osvješćujuće za Bošnjake u Sarajevu, Kovačević je rekao da je to sasvim dovoljno i da će o tome javnost biti upoznati na vrijeme.

-Republika Srpska nikada nije krila svoje političke postupke, neće ih kriti u narednom periodu. Međutim, ako neko misli da ćemo mi da sjedimo, da ćutimo i da gledamo kako neko krši naša Ustavom zagarantovana prava, da ćemo mi to da gledamo ćutke i sa osmijehom, onda se grdno vara - istakao je Kovačević na konferenciji za novinare.

Istakavši da je Kristjan Šmit neko ko ruši svaki dogovor u BiH, Kovačević je podsjetio da je u posljednju godinu i po dana napravljeno mnogo ozbiljnih političkih dogovora na bazi kompromisa, na bazi konsenzusa i na bazi uvažavanja jedni drugih.

-Jasno smo pokazali da BiH, ovakva kakva jeste, može da bude uspješna, može da bude funkcionalna, može da pravi ozbiljne korake. Na osnovu toga što smo radili, na bazi ove ustavne strukture i poštovanja ove ustavne strukture, dobili smo kandidatski status za članstvo u EU i uspjeli da otvorimo i pregovore za pristupanje u članstvo EU. To smo uradili na bazi dogovora i na bazi uvažavanja ustavnog poretka i ustavne strukture BiH - rekao je on.

Prema njegovim riječima, oni koji to ruše su oni koji ruše svaki dogovor i koji ruše budućnost BiH.

-To nismo mi iz Republike Srpske. Mi iz Republike Srpske smo bili i te kako konstruktivni, i te kako spremni na dogovor i na to da zajedno gradimo nešto što može da se nazove boljim životom za sve. Neki drugi to ruše i neki drugi smatraju da je bolje da pljuju po nama i da je bolje da u saradnji sa nekim izvan BiH s kojima nikada neće živjeti zajedno radi nešto protiv nas. Ako misle da mi na to nećemo odgovoriti onda opet moram reći - grdno se varate - poručio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana