Мектић и Низам надували уговор

Горан маунага
Мектић и Низам надували уговор

Сарајево - Начелник Одјељења за финансије и администрацију Службе за послове са странцима БиХ Данијал Ганић пријавио је Агенцији за превенцију корупције и координацију борбе против корупције директора Службе Драгана Мектића и његовог замјеника Изета Низама, оптуживши их за корупцију и мобинг у вези са изградњом нове зграде управе те институције.

Саговорник "Гласа Српске" близак Служби за послове са странцима каже да Ганић тврди да је присиљаван да потпише анекс уговора о изградњи зграде управе, који је подразумијевао повећање трошкова за чак 700.000 КМ. Додаје да је Ганић, који је као начелник Одјељења за финансије, одбио да то потпише, јер сматра да се ради о незаконитостима, па су Мектић и Низам уградили анекс у уговор мимо њега.

- Ганић је у пријави навео да је тај пројект требало редуковати за 100.000, а никако повећавати за 700.000 марака. Истакао је да је тај новац, према разрађеном плану, вјероватно завршио код Мектића, Низама и њихових сарадника - казао је наш саговорник и додао да би то требало да буде занимљив случај за истражне органе, јер је руководство пријавио један од највиших функционера те службе.

Истакао је да је Мектић, иако Служба располаже властитим буџетом, успио да испослује да се вишемилионски посао изградње нове зграде управе Службе, који се приводи крају, књижи као капитални издатак институција БиХ, а не као буџетска ставка Службе.

- Зграда је сама себи сврха и непотребна је. Једина сврха је да се, под изговором смјештаја институција умјесто издатака за кирију, узме велика провизија на изградњи зграде. Зграда је апсолутно непотребна, ако се зна колико је државне имовине празно и може се искористити - појаснио је наш саговорник. ...

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана