Мазалица: Заједничка визија стварања трајног свјетског мира

Срна
Foto: гс

БАЊАЛУКА - СНСД И Комунистичка партија Кине (КПК) имају исту визију да изграде друштво са заједничком будућношћу за човјечанство, залажући се за универзалну безбједност, просперитет и стварање трајног свјетског мира, рекао је члан Главног одбора и Политичког савјета СНСД-а Срђан Мазалица.

Мазалица је истакао да је током ове најнеизвјесније и озбиљне кризе у новијој историји човјечанства изазване пандемијом ковида 19, Кина показала велику солидарност посебно према малим нацијама.

Он је захвалио Влади Кине за сву подршку, помоћ и средства која су Српској пружена у борби против пандемије ковида 19.

Учествујући на онлајн конференцији у организацији Међународног одсјека Централног комитета КПК о теми дијалога и јачања веза партија Централне и Источне Европе и продубљивања веза Кине и овог дијела Европе, Мазалица је истакао да СНСД снажно подржава јачање сарадње између Кине и земаља Централне и Источне Европе.

"СНСД и КПК потписале су 2016. године споразум о партнерству и од тада је наша сарадња еволуирала у многим правцима", навео је Мазалица.

Он је подсјетио и да је КПК прије само неколико седмица обезбиједила СНСД-у прилично великодушну донацију заштитне медицинске опреме, а која је заједничком одлуком донирана локалној болници у у Приједору Републици Српској.

"Желио бих и да захвалим Влади Народне Републике Кине за све напоре који су уложени за наставак сарадње између Кине и земаља Централне и Источне Европе у овим изазовним временима", рекао је Мазалица.

Он је подсјетио и да је Термоелектрана у Станарима у Републици Српској - први инфраструктурни пројекат који је користио специјални кредит из фондова сарадње "17 плус један" вриједан 10 милијарди долара.

"Овај пројекат је био први инфраструктурни пројекат који је био конкретан резултат сарадње Кине и земаља Централне и Источне Европе и сигурни смо да ћемо их у будућности имати још ове врсте", навео је Мазалица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана