Mazalica: Zajednička vizija stvaranja trajnog svjetskog mira

Srna
Foto: gs

BANjALUKA - SNSD I Komunistička partija Kine (KPK) imaju istu viziju da izgrade društvo sa zajedničkom budućnošću za čovječanstvo, zalažući se za univerzalnu bezbjednost, prosperitet i stvaranje trajnog svjetskog mira, rekao je član Glavnog odbora i Političkog savjeta SNSD-a Srđan Mazalica.

Mazalica je istakao da je tokom ove najneizvjesnije i ozbiljne krize u novijoj istoriji čovječanstva izazvane pandemijom kovida 19, Kina pokazala veliku solidarnost posebno prema malim nacijama.

On je zahvalio Vladi Kine za svu podršku, pomoć i sredstva koja su Srpskoj pružena u borbi protiv pandemije kovida 19.

Učestvujući na onlajn konferenciji u organizaciji Međunarodnog odsjeka Centralnog komiteta KPK o temi dijaloga i jačanja veza partija Centralne i Istočne Evrope i produbljivanja veza Kine i ovog dijela Evrope, Mazalica je istakao da SNSD snažno podržava jačanje saradnje između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

"SNSD i KPK potpisale su 2016. godine sporazum o partnerstvu i od tada je naša saradnja evoluirala u mnogim pravcima", naveo je Mazalica.

On je podsjetio i da je KPK prije samo nekoliko sedmica obezbijedila SNSD-u prilično velikodušnu donaciju zaštitne medicinske opreme, a koja je zajedničkom odlukom donirana lokalnoj bolnici u u Prijedoru Republici Srpskoj.

"Želio bih i da zahvalim Vladi Narodne Republike Kine za sve napore koji su uloženi za nastavak saradnje između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u ovim izazovnim vremenima", rekao je Mazalica.

On je podsjetio i da je Termoelektrana u Stanarima u Republici Srpskoj - prvi infrastrukturni projekat koji je koristio specijalni kredit iz fondova saradnje "17 plus jedan" vrijedan 10 milijardi dolara.

"Ovaj projekat je bio prvi infrastrukturni projekat koji je bio konkretan rezultat saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope i sigurni smo da ćemo ih u budućnosti imati još ove vrste", naveo je Mazalica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana