Маринковић: Захваљујући Влади Мађарске пољопривредници ће унаприједити производњу

Срна
Маринковић: Захваљујући Влади Мађарске пољопривредници ће унаприједити производњу

БАЊАЛУКА - Програм подршке Владе Мађарске привреди Републике Српске изузетно је значајан зато што ће пољопривредници повољно моћи да обнове механизацију и додатно унаприједе производњу, изјавио је Срни предсједник Савеза удружења пољопривредних произвођача Републике Српске Стојан Маринковић.

 

-Било какав вид помоћи пољопривредницима, нарочито у екстремним условима, веома је добар. Зато Савез удружења пољопривредних произвођача подржава реализацију овог програма - рекао је Маринковић.

Он је истакао да је велики успјех то што су програм договорили српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и премијер Мађарске Виктор Орбан, јер је циљ да се помогне пољоривредницима.

-Позивам пољопривреднике да се у што већем броју одазову промоцији програма која је почела данас. Савез ће се активно укључити у промоцију како би нову механизацију набавили они којима је најпотребнија - рекао је Маринковић.

Програм подршке Владе Мађарске привреди Републике Српске данас ће бити промовисан пољопривредницима у Прњавору и Дервенти.

Фондација за одрживи развој Републике Српске "Прогресус" објавиће 1. септембра јавни позив за додјелу бесповратних средстава пољопривредницима у Српској и Брчко дистрикту за набавку пољопривредне механизације, опреме и алата у оквиру реализације првог Програма подршке Владе Мађарске привреди у Републици Српској.

-Први пројекат подразумијева додјелу бесповратних средстава пољопривредницима у Републици Српској до 70 одсто субвенција за набавку механизације, опреме и алата мађарске производње, а пољопривредници ће моћи да остваре право на средства у појединачном износу од 2.500 до 25.000 евра".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана