Мандић дао оставку на све функције у ПДП-у

Срна
Мандић дао оставку на све функције у ПДП-у

БАЊАЛУКА- Повјереник за Општински одбор ПДП-а Фоча Зоран Мандић дао је оставку на све функције у овој странци и послао отворено писмо предсједнику ПДП-а Браниславу Бореновићу у којем је изнио низ оптужби на рад кандидата за предсједника Републике Српске Јелене Тривић.

Мандић је навео да је разочаран радом Тривићеве, замјерио јој је што занемарује Херцеговину у својим предизборним трибинама, те што се понаша као да је члан СДС-а, а не ПДП-а, објавио је АТВ.

Он је нагласио да, као особа која се цијели радни вијек бори против криминала, не може себи да допусти да буде наиван и да повјерује у искрене намјере да је Тривићевој приоритет борба против организованог криминала и корупције, а да на предизборним скуповима на Романији раме уз раме сједи са лицима за које се основано сумња да се доводе у везу са озбиљним кривичним дјелима.

Мандић је у отвореном писму навео да је већ дуже вријеме суочен са појавама које су озбиљно довеле у сумњу исправност његовог ангажовања у ПДП-у. "Та дешавања су дошла до кулминације у предизборној кампањи, а мене као човјека који сам се читав живот трудио да очувам лични кредибилитет и достојанство довела у позицију да не могу даље да се асоцирам са таквом политиком и таквим понашањем", истакао је Мандић.

Анализирајући план одржавања трибина ПДП-а и предсједничког кандидата Тривићеве у Изборној јединици девет, он је навео да би се прије могло закључити да је она кандидат СДС-а.

"Тачније, Јелена Тривић учествује на заједничким трибинама ПДП-а и СДС-а само у Требињу и Гацку, с тим да је Гацко уврштено у план након што је Радојица Антуновић запријетио да ће изаћи из кампање ако буде ПДП заобиђен у Гацку од стране Јелене Тривић, како је било првобитно планирано.

Јелена Тривић још има самосталне трибине у ПДП-а у Рудом и Чајничу. У осталим општинама, у Фочи, Вишеграду, Невесињу, Љубињу, Берковићима, Билећи планирала је некакве кафе са грађанима, док у Калиновнику и Новом Горажду изгледа није имала времена ни за кафу.

Углавном, у већини тих општина ће учествовати на самосталним трибинама СДС-а. Да сам хтио да радим кампању и помажем СДС-у, онда бих био у тој странци не у ПДП-у", истакао је Мандић.

Ако би сабрали резултате са локалних избора 2020. године, навео је он, може се извести закључак да би СНСД имао три посланика, СДС један, ДНС један, СП један и посљедњи седми директни мандат припао би ПДП-у.

"Ако се ту узму амбиције и реалне шансе Небојше Вукановића онда се ствара логична претпоставка да ће СДС у овој изборној јединици до другог мандата најлакше стићи преко узимања гласова од ПДП-а. То је легитимни интерес СДС-а, али поставља се питање да ли вриједи обећавати грађанима Фоче изградњу путне инфраструктуре, развој дрвне индустрије и друге пројекте које смо усагласили са руководством странке, кад нас то руководство у самој предизборној кампањи жртвује.

Такође се стиче утисак да је самој Јелени Тривић кампања у Херцеговини терет и да је ту више због СДС-а. Жртвовање своје политичке партије у Херцеговини је најбољи примјер њеног односа сутра као предсједника Републике Српске према Херцеговини уопште", навео је Мандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана