Мале шансе да Сарајево прихвати захтјеве Бањалуке

Маријана Миљић Бјеловук
Мале шансе да Сарајево прихвати захтјеве Бањалуке

БАЊАЛУКА - Кризу у БиХ створио је нико други до Кристијан Шмит и она неће тако лако бити превазиђена, а Република Српска је најновијим потезима у републичком парламенту још једном пружила отпор странцима који су ништа друго до окидач нестабилности у земљи.

Став је то политиколога Срђана Перишића према усвајању закључака у Народној скупштини РС (НСРС) у погледу безбједносне ситуације, али и усвајању Нацрта изборног закона Републике Српске.

- Шмит је гурнуо БиХ у дестабилизацију наметањем измјена Изборног закона. Странци упорно гурају БиХ у кризу. Сарајево неће прихватити захтјеве изгласане у Бањалуци јер они, да су хтјели нешто да раде, за тим би посегнули већ раније. Чекаће даље ударе западаног фактора на Републику Српску - казао је  “Гласу Српске” Перишић и додао да је Сарајево заслијепљено својом оријентацијом ка САД те да у тој својој оријентацији не види да руши БиХ.

Нагласио је да Република Српска не треба да одустаје од својих закључака, али и да настави да даљом процедуром доношења Изборног закона РС.

- То је излазна стратегија за Српску. Дакле, ако Сарајево жели дестабилизацију, ми имамо свој закон који нас вади из те дестабилизације - поручио је Перишић и додао да ћемо у времену пред нама гледати још јаче сучељавање западног фактора те сарајевског и оног из Републике Српске.

Народна скупштина РС заједно са надлежним институцијама Српске предузеће потребне мјере да би се заштитила права и слободе грађана и неутралисале посљедице противуставног дјеловања на територији Српске.

Један је то само од закључака који су посланици републичког парламента усвојили на сједници на којој је разматрана актуелна безбједносна ситуација у свијету са реперкусијама на Српску.

Посланици републичког парламента усвојили су Нацрт изборног закона Српске којим је уређено да изборе за органе власти у Српској спроводи Републичка изборна комисија, градске, односно општинске изборне комисије и бирачки одбори које ће именовати надлежни органи РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана