Мaкедонија: Терористи ОВК упали у караулу

Танјуг
Мaкедонија: Терористи ОВК упали у караулу

Скопље - Четрдесет наоружаних и маскираних особа с ознакама ОВК заузело је током ноћи полицијску испоставу у македонском селу Гошинце, у близини сјеверне границе земље.

Четири полицајца на дужности у пограничној караули су претучена, заробљена, а затим и пуштена. Напад је изведен у 2.30 часова послије поноћи.

Како је објављено, напад се третира као терористички акт, а извела су га највјероватније лица с Косова. Сви полицајци су сада на безбједном, док су нападачи отишли у непознатом правцу.

Како је рекао портпарол македонског министарства унутрашњих послова Иво Котевски, нападачи су били добро наоружани, носили су униформе и маске с ознакама ОВК и разговарали су на албанском језику, док је с полицајцима “на лошем македонском” комуницирао један од њих.

Ми смо ОВК. Реците свима да вас ни (предсједник највеће албанске странке у земљи ДУИ Али) Ахмети, ни (премијер Никола) Груевски не могу спасити. Не желимо Охридски споразум. Хоћемо своју земљу, нека нико не долази, све ћемо ликвидирати”, рекао је један од терориста.

Терористи су разоружали, везали и тукли тројицу полицајаца, а цио догађај су снимили и камером. Затим су четвртом дали кључеве од лисица и рекли да имају пола сата да побјегну, иначе ће их убити.

Општина Липково се налази на ширем подручју сјевера Македоније, а село Гошице са око 500 становника према попису из 2002. године има 99 одсто албанског становништва.

Котевски је рекао да је “извршен државни терористички напад” и да је караула била заробљена неколико сати.

Када су нападачи отишли, полицајац коме нису биле везане руке је одвезао осталу тројицу колега и заједно су се пјешице спустили у село.

Котевски није желио да каже да ли је караула у овом селу обезбјеђена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана