Лукач: Сарађујемо и са полицијом Србије како би пронашли Бенедија Ђукановића

Срна
Лукач: Сарађујемо и са полицијом Србије како би пронашли Бенедија Ђукановића

Приједор - Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске предузело је опсежне истражне и оперативно-тактичке мјере и радње на утврђивању свих околности у вези са подмуклим и свирепим убиством из засједе бањалучког бизнисмена и човјека (Славише Крунића) који је у Бањалуци био познат као неко ко је запошљавао скоро 1.500 радника, истакао је министар унутрашњих послова Драган Лукач.

Лукач је нагласио да је живот изгубио и Крунићев пратилац, младић који је био са њим у возилу, док је други пратилац тешко рањен.

"Ноћас смо предали тужилаштву извјештај против Емилиа Балда који је био један од директних извршилаца укључених у ово свирепо убиство. Жељко Ковачевић, познат полицији од раније, убијен је на лицу мјеста током мучког напада. Ријеч је о разбојнику који је трећину живота провео у затвору. Треће лице Бенеди Ђукановић који се, такође, доводи у везу са директним извршењем овог кривичног дјела, налази се у бјекству", навео је Лукач.

Он је подсјетио да је за њим расписана потјерница, те изразио наду да ће у наредном периоду бити доступан закону, лишен слободе и процесуиран за недјела која су направили.

Министар Лукач је навео и да су сви медији објавили Ђукановићеве податке и фотографију, те позвао све грађане који имају било какву информацију гдје се он налази да јаве полицији.

"Ту ноћ када се десило убиство ми смо, у складу са нашим радњама које иначе предузимамо када се извршавају тежа кривична дјела, блокирали терен како ужег дијела Бањалуке тако и ширег терена. Он је заустављен на подручју Дервенте, вјероватно, у покушају бјекства након извршеног кривичног дјела. Нешто послије 2.00 часа полиција га је зауставила и контролисала, али у том тренутку нисмо имали информацију да је укључен у извршење овог кривичног дјела, већ смо то утврдили у јутарњим часовима", рекао је Лукач.

Он је нагласио да је полицајац евидентирао његове податке и возило којим је отишао, тако да се зна да је напустио Бањалуку.

"Ми даље радимо и предузимамо све радње и мјере да дођемо до њега у сарадњи са другим агенцијама, полицијама, па и са полицијом Србије и надамо се да ћемо у наредном периоду успјети да га ухапсимо", истакао је Лукач.

Говорећи о браћи Нермину и Армину Ћулум, који су приведени у оквиру истраге у овом случају, Лукач је појаснио да су они приведени јер се приликом предузимања свих мјера и радњи појавила информација да су имали везе, односно одређене контакте са наведеним осумњиченим лицима.

"Видјећемо да ли имају било какве везе са извршењем овог кривичног дјела. Истрага иде даље и према неким другим лицима, јер је више њих приведено у оквиру истраге тако да ћемо видјети да ли су још нека лица на било који начин укључена у ово убиство", рекао је Лукач новинарима у Приједору. 

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана