Љубиша Ћосић, кандидат СНСД-а за начелника општине Источно Ново Сарајево: Рад гаранција за сигурну побједу

Жељка Домазет
Љубиша Ћосић, кандидат СНСД-а за начелника општине Источно Ново Сарајево: Рад гаранција за сигурну побједу

Основ за сигурну побједу су резултати који су иза нас. У периоду који је испред нас чека нас пуно посла да бисмо реализовали један од кључних приоритета, а то је изградња пословне зоне, каже кандидат СНСД-а за начелника општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.

* ГЛАС: Шта очекујете од предстојећих избора и шта ће они донијети становницима Ваше општине?

ЋОСИЋ: Од старта кампање сам апеловао на фер политичку борбу засновану на аргументима и чињеницама, али како је вријеме одмицало, што је била пракса и претходних предизборних кампања и избора, евидентна је политичка нетрпељивост заснована на лошим и неистинитим политичким порукама. Без обзира на такав приступ наших супарника, СНСД води чисту политичку борбу уз потпуну вјеру и сигурност у изборну побједу. Наше увјерење у изборну побједу гарантује становницима општине наставак даљег прогреса и развоја општине у сваком сегменту надлежности једне јединице локалне самоуправе. У претходне четири године смо показали квалитетан начин вршења власти и наставићемо да то чинимо још снажније.

* ГЛАС: Шта је у основи Вашег програма и за шта ћете се залагати?

ЋОСИЋ: Фокус нашег предизборног програма за период 2016-2020. година је подршка привреди кроз више различитих мјера и инструмената. Као најважнију активност планирамо изградњу пословне зоне у власништву општине Источно Ново Сарајево у коју би смјестили до 15 привредних субјеката, који би запослили 300 до 400 радника у периоду до 2020. године. Такође, настављамо са политиком креирања годишњих програма подстицаја за привреду и пољопривреду, односно за људе који покрећу нови бизнис и самозапошљавају се и за људе који планирају да прошире свој бизнис. У области инфраструктуре ћемо радити на даљем паралелном развоју урбаног и руралног дијела општине. Најважнији пројекти су изградња градског трга, завршетак градње спортске дворане и изградњу нове саобраћајнице у центру општине са четири саобраћајне траке. На тај начин би створили основу за даље ширење урбаног дијела општине.

* ГЛАС: Зашто грађани треба да гласају за Вас, а не за друге кандидате?

ЋОСИЋ: У периоду вршења власти од 2012. до 2016. године, што је први мандат СНСД-овог начелника ове општине од када она постоји, показали смо да смо, без обзира на тешку финансијску ситуацију и стање које смо наслиједили, имали довољно снаге да се изборимо са свим проблемима. Осим тога испунили смо највећи дио обећања датих грађанима у предизборној кампањи 2012. године и то је довољно да поново добијемо подршку.

* ГЛАС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећано ако побиједите?

ЋОСИЋ: Програм рада који смо представили јавности је у потпуности опипљив и препознатиљив, а такође представља и наставак оног што смо до сада радили грађани на основу урађених пројеката имају довољне гаранције за наш успјех и испуњење датих обећања.

* ГЛАС: Како бисте оцијенили противкандидате?

ЋОСИЋ: Немам потребу и не желим да оцјењујем противкандидате. Ово је политичка утакмица која заслужује ниво политичког поштовања и поштовање граница коректности до нивоа приватности  тако да је уважавање политичких различитости суштина оцјене мојих противкандидата.

Буџет први изазов

* ГЛАС: Шта ћете прво урадити ако побиједите на изборима?

ЋОСИЋ: Одмах након побједе наставићу редовне активности у општинској управи. Октобар је период припреме нацрта буџета за наредну годину, а свака нова година је нови буџетски изазов. Потрудићу се да активности и пројекте које смо планирали за ову годину, а који не буду реализовани до 2. октобра, завршимо до краја године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана