Кустурић: Ниво БиХ мора дати дозволу за руске лијекове

Срна
Кустурић: Ниво БиХ мора дати дозволу за руске лијекове

БАЊАЛУКА - Директор Фонда здравственог осигурања Републике Српске Дејан Кустурић изјавио је данас Срни да је од великог значаја то што су руске фармацеутске компаније показале заинтересованост за тржиште Српске, те да очекује сарадњу и од Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ, како би оне добиле дозволу за промет на тржишту БиХ.

"Ријеч је о фармацеутским компанијама које лијековима снабдијевају огромно тржиште и остварују изузетне резултате, посебно када је ријеч о ефикасности лијечења", истакао је Кустурић.

Према његовим ријечима, увођење руских фармацеутских компанија на домаће тржиште подразумијеваће и бољу снабдјевеност тржишта лијековима и могућност да Фонд здравственог осигурања својим осигураницима прошири листе лијекова које финансира.

"Са већом понудом лијекова отвара се могућност креирања нових цијена које иду у прилог нашим осигураницима, а и Фонду омогућавају рационализацију трошкова", нагласио је Кустурић.

Он је оцијенио да је заинтересованост руских фармацеутских компанија за тржиште Републике Српске још један показатељ изузетно добрих односа и успјешне сарадње институција Српске, а посебно српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са Русијом и губернијом Санкт Петербургом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана