Круна сезоне Веселина Маслеше годишњи концерт у децембру

С. А.
Круна сезоне Веселина Маслеше годишњи концерт у децембру

Бањалука - Круна на још једну успјешну сезону Ансамбла народних игара и пјесама "Веселин Маслеша" биће велики годишњи концерт у децембру. На тај начин ће уједно бити и најављена наредна сезона када ово друштво слави 70 година постојања и рада.

Директор ансамбла Немања Кнежевић рекао је да се након многобројних путовања које су имали ове године враћају домаћим обавезама међу којима је и припрема за концерт Великог народног оркестра АНИП "Маслеша", који ће бити одржан у новембру.

- Годишњи концерт фолклорног "А" ансамбла планиран је у децембру и то ће бити добра најава за наредну јубиларну сезону нашег друштва - казао је Кнежевић.

Према његовим ријечима, ова година је била изузетно успјешна, јер смо до августа имали 34 наступа на домаћој, регионалној и иностраној сцени.

- У нашем граду имали смо четири цјеловечерња концерта од којих је један "Фестивал српског фолклора", који се организује другу годину заредом. Осим тога, наступали смо у свечаном програму за Дан Републике и Богојављенску литију, прославу 25 година постојања Полиције РС и Радио-телевизије РС, затим у програму Дана побједе над фашизмом, наступ поводом свјетске конвенције и концерт "Аутизам говори срцем" - рекао је Кнежевић.

Додао је да су успјешне наступе имали и у Србији, Грчкој, Пољској, Италији и Бугарској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана