Кришто: СДА занима само елиминација конститутивности

Срна
Кришто: СДА занима само елиминација конститутивности

САРАЈЕВО - СДА није заинтересована ни за какве измјене Изборног закона БиХ и укључивањем других бошњачких опозиционих странака купује вријеме, оцијенила је замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Борјана Кришто.

Кришто је истакла да СДА није заинтересована за измјене Изборног закона БиХ, што се види и кроз ток преговора, преносе хрватски медији.

“Процеси трају дуги низ година, као и разговори о измјенама Изборног закона БиХ, али сада смо дошли до једне фазе гђе даље више не постоји него се ствари морају промијенити”, рекла је Кришто.

Она је навела да су горућа питања могла бити давно ријешена да је СДА била заинтересована за интензивније сусрете и разговоре.

“СДА никада до сада није изнијела свој приједлог измјена Изборног закона тако да се задовоље пресуде Љубић и легитимно представљање, као ни Сејдић Финци”, рекла је Кришто.

Међународна заједница, према њеним ријечима, инсистира на договору унутар домаћих политичких представника и не планира наметнути рјешење.

“Постоји концепт СДА, као и других странака из Сарајева, који се коси с темељним начелом Устава БиХ и урушава Дејтонску структуру. То је једино што нуде. Једина измјена која њих занима је елиминација легитимног представљања и конститутивних народа”, закључила је Бојана Кришто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана