Ковачевић: Шаровић незаконито изабрао чланове ЦИК-а, па од њих тражио да крше закон

Срна
Ковачевић: Шаровић незаконито изабрао чланове ЦИК-а, па од њих тражио да крше закон

БАЊАЛУКА - Предсједник СДС-а Мирко Шаровић прво је на један потпуно незаконит начин изабрао своје чланове Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ, да би затим од њих тражио да, поново кршећи закон, одгоде изборе да би послије свега тога инсинуирао да СНСД-у одговара одгађање избора, истакао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Ковачевић је рекао да "Мирко Шаровић раније није испољавао смисао за хумор, али то никако не значи да као и сада и раније није испадао смијешан".

Реагујући на изјаву Шаровића да би власти у Републици Српској сигурно одговарало одгађање избора, јер су, како каже, пали на испиту у вријеме ванредног стања и епидемије вируса корона, Ковачевић је оцијенио да је очигледно да је Мирко Шаровић свјестан да СДС и ПДП немају апсолутно никакве шансе на предстојећим локалним изборима, да ће на њима поново да доживе дебакл, а да ће СНСД остварити историјску побједу.

- СНСД ће на предстојећим локалним изборима, за које је у потпуности спреман и за које очекује да ће бити одржани у законом предвиђеном року, остварити историјски резултат из једног једноставног разлога, јер је СНСД у протеклом периоду у свим локалним заједницама у којима је био на власти остварио запажене резултате и реализовао бројне развојне инфраструктурне пројекте - нагласио је Ковачевић.

Он је поручио да је СНСД у потпуности спреман да чистог образа изађе пред грађане и поново тражи њихово повјерење да наставе заједно даље да развијају локалне заједнице и Републику Српску.

- Све што је Мирко Шаровић данас рекао је неистина и обична лаж. Влада Републике Српске и власт у Републици Српској, у току ванредног стања и пандемије вируса корона, понашале су се на максимално одоговоран начин. Све мјере које су донесене биле су апсолутно опрадане и сви потези који су урађени били су апсолутно оправдани и у искључивом интересу њених грађана, али и наше привреде - нагласио је портпарол СНСД-а.

Навео је да свугдје у свијету опозиција критикује власт и то је потпуно нормално и разумљиво, али свугдје у свијету опозиција ради са намјером да живот у њиховом друштву и њиховим земљама буде бољи.

 

- Само у Републици Српској опозиција не критикује власт, већ сопствени народ само зато што не вјерују у све те њихове лажи и инсинуације и одбија да им укаже повјерење. Ми смо у поптпуности свјесни да ће народ и даље повјерење давати СНСД-у и да ћемо заједно са нашим народом наставити да развијамао све наше локалне заједнице и нашу Републику Српску - поручио је Ковачевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана