Костадин Васић уложио жалбу, тражи да казну затвора плати

Милијана Латиновић
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Уложили смо жалбу на рјешење Вијећа Основног суда у Зворнику којим се Костадину Васићу одбија захтјев за замјену казне затвора новчаном и очекујем да ће она бити усвојена јер у пракси се до сада није дешавало да се такви захтјеви одбијају.

Рекла је то за "Глас Српске" адвокат Васића Озренка Јакшић, додавши да ће у наредним данима о жалби одлучивати Окружни суд у Бијељини.

- У пракси се до сада није дешавало да се одбијају такви захтјеви ако је испуњен онај основни законски услов да се ради о казни затвора до једне године – рекла је Јакшићева.

Костадин Васић, кадар Уједињене српске и вршилац дужности директора Института за јавно здравство РС осуђен је правоснажно на десет мјесеци затвора због наношења тешких тјелесних повреда рођаку Љубиши Васићу.

Према пресуди, премлаћивање се догодило 30. децембра 2017. године у кафани осуђеног Васића. Претученом рођаку констатоване су тешке тјелесне повреде због којих је у болници провео мјесец дана.

Васић је већ два пута осуђиван због насилништва. Он је у децембру 2001. године на Окружном суду у Бијељини правоснажно осуђен на три мјесеца затвора за кривично дјело наношења тешке тјелесне повреде. Три године касније, у јуну 2004. године, Окружни суд у Бијељини поново га је осудио на два мјесеца затвора за исто кривично дјело. Оба пута је избјегао затвор тако што је казну платио, први пут 4.500, а други, 3.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана