Kostadin Vasić uložio žalbu, traži da kaznu zatvora plati

Milijana Latinović
Foto: Arhiva

BANjALUKA - Uložili smo žalbu na rješenje Vijeća Osnovnog suda u Zvorniku kojim se Kostadinu Vasiću odbija zahtjev za zamjenu kazne zatvora novčanom i očekujem da će ona biti usvojena jer u praksi se do sada nije dešavalo da se takvi zahtjevi odbijaju.

Rekla je to za "Glas Srpske" advokat Vasića Ozrenka Jakšić, dodavši da će u narednim danima o žalbi odlučivati Okružni sud u Bijeljini.

- U praksi se do sada nije dešavalo da se odbijaju takvi zahtjevi ako je ispunjen onaj osnovni zakonski uslov da se radi o kazni zatvora do jedne godine – rekla je Jakšićeva.

Kostadin Vasić, kadar Ujedinjene srpske i vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS osuđen je pravosnažno na deset mjeseci zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda rođaku Ljubiši Vasiću.

Prema presudi, premlaćivanje se dogodilo 30. decembra 2017. godine u kafani osuđenog Vasića. Pretučenom rođaku konstatovane su teške tjelesne povrede zbog kojih je u bolnici proveo mjesec dana.

Vasić je već dva puta osuđivan zbog nasilništva. On je u decembru 2001. godine na Okružnom sudu u Bijeljini pravosnažno osuđen na tri mjeseca zatvora za krivično djelo nanošenja teške tjelesne povrede. Tri godine kasnije, u junu 2004. godine, Okružni sud u Bijeljini ponovo ga je osudio na dva mjeseca zatvora za isto krivično djelo. Oba puta je izbjegao zatvor tako što je kaznu platio, prvi put 4.500, a drugi, 3.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana