Конзул БиХ у Франкфурту и раније шокирао: Дјеци у Бањалуци поклонио покварене слаткише

Срна
Конзул БиХ у Франкфурту и раније шокирао: Дјеци у Бањалуци поклонио покварене слаткише

БИЈЕЉИНА - Конзул БиХ у Франкфурту Адмир Атовић, чији је позив на рат преко Тњиттера уз поклич “Алаху екбер”, прије неколико година привукао је пажњу медија када је дјеци без родитељског старања у Бањалуци поклонио пакете хране у којима је већини производа истекао рок трајања.

Прије шест година, тадашњи “Прес РС” писао је да је Атовић поклонио дјеци покварене слаткише, што су преносили и други медији.

Према писању тог листа, он је штићеницима Дома за дјецу без родитељског старања “Рада Врањешевић” у Бањалуци 90 пакета хране у којима је већини производа истекао рок трајања.

Он је тада у свом службеном аутомобилу, и у пратњи камиона пуног пакета за дјецу, дошао у посјету Дому “Рада Врањешевић” и поклонио сваком дјетету по један пакет са храном у којем су се налазили слаткиши, али и конзервирано воће и поврће, кафа и сокови, писао је “Прес РС” у јуну 2015. године.

По његовом одласку, васпитачи су отворили пакете и остали шокирани јер су, како су медији објавили, утврдили да је већини производа прошао рок.

Тадашње руководство Дома “Рада Врањешевић” одмах је реаговало, спровели су редовну процедуру и пакети су повучени из васпитних група, тако да на сву срећу ниједно дијете није конзумирало спорне производе, указао је тада бањалучки лист.

Атовић је поново доспио у жижу јавности средином ове седмице када је објавио твит у којем позива на рат, а завршио га је уз поклич “Алаху екбер” под којим су извођени терористички напади по Европи и свијету.

Он је у твиту навео гдје све имају оружје које им је потребно, а ријеч је о мјестима у којима је у Федерацији Бих смјештена намјенска индустрија.

“Сто хиљада Босанаца с искуством рата тренутно живи у Босни! Муниција у Коњицу и Горажду! Хаубице у Травнику! Ручни бацачи у Хаџићима! Итд. Уздај се у се и у своје кљусе!. Знају они да ово није шала и да босанска снага није мала маца! Еф. Велић. Аллаху Екбер”, написао је Атовић на Тњиттеру, па касније угасио налог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана