Ко плаћа Чавића и Влаисављевићеву?

С. Т.
Ко плаћа Чавића и Влаисављевићеву?

Бaњaлукa - Група грађана окупљена у иницијативу “Моја Бањалука” позвала је данас кандидата Коалиције “Заједно за Бањалуку” за градоначелника Бањалуке и лидера ДП-а Драгана Чавића, као и носиоца листе за Бањалуку СРС РС Мирјану Влаисављевић да јавно кажу ко их плаћа да у Републици Српској праве “сиријски синдром”.

Из иницијативе наводе да се залажу за очување позитивних вриједности Бањалуке, као и да она постане истинска европска метропола.

- Свјесни смо да се то не постаје на начин који су изнијели Чавић и Влаисављевићева. Надали смо се да увреде и понижења нису начини цивилизованог и демократског дијалога - саопштено је из ове групе.

Они су упитали да ли су криминалци они које су на демократским изборима изабрани или они који су вршећи предсједничку функцију помиловали бројне криминалце.

- Желимо да подсјетимо јавност да је осумњиченог за бројна убиства и пљачке у регији Дарка Елеза, Чавић помиловао док је вршио функцију предсједника РС, али и бројне друге особе са дебелим полицијским досијеима - наведено је у саопштењу.

Упитали су и на који начин Влаисављевићева жели да Чавић, како је рекла, “србизује” Бањалуку и шта то значи.

- Зар су заборавили да је Бањалука административни, културни и духовни центар свих Срба и Републике Српске? Или им сметају други и другачији који живе у нашем граду - истакли су из “Моје Бањалуке” и затражили санкције за Влаисављевићеву због њених “шовинистичких ставова”.

Портпарол ЦИК-а Максида Пирић рекла је “Гласу Српске” да само у периоду изборне кампање ЦИК може да покрене поступак због сумње на говор мржње.

Коалиција “Заједно за Бањалуку”, коју чине ДП, ПДП, НСП и СНС, данас је потписала споразум о подршци кандидату за градоначелника Бањалуке Драгану Чавићу са коалицијом СРС РС и СРС “Др Војислав Шешељ”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана