Кесић: Све и једна марка биће исплаћена грађанима

Маријана Миљић Бјеловук
Кесић: Све и једна марка биће исплаћена грађанима

БАЊАЛУКА - Депозити грађана у Сбербанци износе 270 милиона, а банка на рачунима у Централној банци има 320 милиона што значи да ће све и једна марка грађанима бити исплаћена, рекао је предсједник управе Сбербанке у Републици Српској Александар Кесић.

- Повећан је захтјев за исплату депозита од петка. Јуче су нас дочекали редови који данас трају. Све ће бити исплаћено грађанима, за то имамо новца. Потребно је да се новац транспортује до банкомата који ће бити напуњени новцем  - рекао је Кесић.

Како је раније саопштено, Сбербанка Бањалука ће наредних 48 часова радити измијењеним режимом, након чега ће поново функционисати пуним капацитетом.

Кесић је такође навео да имају неколико финансијских понуда за преузимање Сбербанке.

- Агенција за банкарство РС има право управљање акцијама. Ако дође до финансијске трансакције новац ће бити депонован у Централној банци и биће на располагању стварном власнику када се за то створе услови - навео је Кесић.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је јуче да Влада Српске преузима Сбербанку у Српској, и то са оснивачким капиталом од 15 милиона КМ, нагласивши да ће ова банка наставити нормално да функционише, али под другим називом, што ће ускоро бити договорено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана