Kesić: Sve i jedna marka biće isplaćena građanima

Marijana Miljić Bjelovuk
Kesić: Sve i jedna marka biće isplaćena građanima

BANjALUKA - Depoziti građana u Sberbanci iznose 270 miliona, a banka na računima u Centralnoj banci ima 320 miliona što znači da će sve i jedna marka građanima biti isplaćena, rekao je predsjednik uprave Sberbanke u Republici Srpskoj Aleksandar Kesić.

- Povećan je zahtjev za isplatu depozita od petka. Juče su nas dočekali redovi koji danas traju. Sve će biti isplaćeno građanima, za to imamo novca. Potrebno je da se novac transportuje do bankomata koji će biti napunjeni novcem  - rekao je Kesić.

Kako je ranije saopšteno, Sberbanka Banjaluka će narednih 48 časova raditi izmijenjenim režimom, nakon čega će ponovo funkcionisati punim kapacitetom.

Kesić je takođe naveo da imaju nekoliko finansijskih ponuda za preuzimanje Sberbanke.

- Agencija za bankarstvo RS ima pravo upravljanje akcijama. Ako dođe do finansijske transakcije novac će biti deponovan u Centralnoj banci i biće na raspolaganju stvarnom vlasniku kada se za to stvore uslovi - naveo je Kesić.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je juče da Vlada Srpske preuzima Sberbanku u Srpskoj, i to sa osnivačkim kapitalom od 15 miliona KM, naglasivši da će ova banka nastaviti normalno da funkcioniše, ali pod drugim nazivom, što će uskoro biti dogovoreno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana