Измјене пословника коче кључну комисију

Ж. Д.
Измјене пословника коче кључну комисију

САРАЈЕВО - Мада власт на нивоу БиХ још није формирана и не стишава се бура у вези са тим како и ко ће одблокирати рад Парламента БиХ.

Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић најавио је за данас састанак са делегацијом СДА, а до краја ове седмице и са представницима СНСД-а. С друге стране лидери и посланици СДС-а и ПДП-а у Парламенту БиХ најавили су да ће до краја новембра одблокирати рад Представничког дома.

Предсједник Српског клуба у Представничком дому Ненад Стевандић и замјеник шефа Клуба СНСД-а Сњежана Новаковић-Бурсаћ сматрају да се приједлогом измјене пословника овог дома, који су потписали посланици СДС-а и ПДП-а, жели закочити рад парламентарне комисије за избор предсједавајућег Савјета министара и на постојећим функцијама те институције желе задржати три “омиљена и послушна министра СДА” из Републике Српске.

Стевандић каже да се посланици СДС-а и ПДП-а тиме залажу да почну да раде све комисије, осим оне за избор предсједавајућег Савјета министара, која би прва требало да буде формирана. Новаковић-Бурсаћ сматра да “до сада није било еклатантнијег приједлога који иде у правцу умањења улоге представника Републике Српске на заједничком нивоу”. Замјеник предсједника ХДЗ-а БиХ Борјана Кришто за “Глас Српске” каже да очекује да ће се на данашњем састанку ХДЗ-а и СДА разговарати о Изборном закону и да би морао да буде направљен искорак у том погледу. Потпредсједник СДА Адил Османовић рекао је за “Глас Српске” да је у Мостару одржан коректан разговор СДА и ХДЗ-а БиХ и да ће наставак састанака ове двије странке допринијети договорима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана