Izmjene poslovnika koče ključnu komisiju

Ž. D.
Izmjene poslovnika koče ključnu komisiju

SARAJEVO - Mada vlast na nivou BiH još nije formirana i ne stišava se bura u vezi sa tim kako i ko će odblokirati rad Parlamenta BiH.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović najavio je za danas sastanak sa delegacijom SDA, a do kraja ove sedmice i sa predstavnicima SNSD-a. S druge strane lideri i poslanici SDS-a i PDP-a u Parlamentu BiH najavili su da će do kraja novembra odblokirati rad Predstavničkog doma.

Predsjednik Srpskog kluba u Predstavničkom domu Nenad Stevandić i zamjenik šefa Kluba SNSD-a Snježana Novaković-Bursać smatraju da se prijedlogom izmjene poslovnika ovog doma, koji su potpisali poslanici SDS-a i PDP-a, želi zakočiti rad parlamentarne komisije za izbor predsjedavajućeg Savjeta ministara i na postojećim funkcijama te institucije žele zadržati tri “omiljena i poslušna ministra SDA” iz Republike Srpske.

Stevandić kaže da se poslanici SDS-a i PDP-a time zalažu da počnu da rade sve komisije, osim one za izbor predsjedavajućeg Savjeta ministara, koja bi prva trebalo da bude formirana. Novaković-Bursać smatra da “do sada nije bilo eklatantnijeg prijedloga koji ide u pravcu umanjenja uloge predstavnika Republike Srpske na zajedničkom nivou”. Zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto za “Glas Srpske” kaže da očekuje da će se na današnjem sastanku HDZ-a i SDA razgovarati o Izbornom zakonu i da bi morao da bude napravljen iskorak u tom pogledu. Potpredsjednik SDA Adil Osmanović rekao je za “Glas Srpske” da je u Mostaru održan korektan razgovor SDA i HDZ-a BiH i da će nastavak sastanaka ove dvije stranke doprinijeti dogovorima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana