Изетбеговић:Учинићемо све да политички надјачамо и да се на свој начин осветимо

Агенције
Изетбеговић:Учинићемо све да политички надјачамо и да се на свој начин осветимо

САРАЈЕВО - Лидер Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић рекао је данас да су Бошњаци постали незаобилазан фактор не само у БиХ него и на Балкану и да ће учинити све да политички надјачају и да се на свој начин освете.

-Нема више ниједног питања да, када рачунају шта ће се десити и када размишљају шта ће урадити, у формулу не убаце и бошњачки народ - рекао је Изетбеговић у Фазлагића Кули поред Гацка на обиљежавању 29. годишњице формирања Самосталног гатачког батаљона "Шарган", преноси Кликс.

Изетбеговић је, говорећи о протеклом рату, истакао, како је навео, жртву, труд и ангажман уложен у одбрану БиХ.

Он је рекао да су Бошњаци и босански патриоти изванредни људи и да нема шта нису издржали.

-Свугде су били добри, али нису све јединице биле исте. ''Шарган'' је сасвим сигурно једна од најбољих јединица Армије РБиХ - тврди Изетбеговић.

Похвалио је хвалио успјехе те јединице на ратиштима широм БиХ.

-Оно што брани ову земљу јесте сазнање о томе на шта су наши људи спремни, а што је „Шарган“ посвједочио. Шта је све у стању Бошњак издржати, претрпјети, надјачати и побиједити. Добро знају какви смо и добро знају да ово име, „Шарган“, је заслужено. Неће вас шарган напасти ако га не дирате. Ако га дирате, жестоко ће одговорити - поручио је Изетбеговић.

Нагласио је „важност очувања истине о дешавањима из прошлости“, упозоривши да се „ревидирањем историје покушавају остварити ратни циљеви“.

- Ових дана почиње неко друго полувријеме. Неће оно бити војно. Учинићемо све да оно буде политичко и да полако надјачамо и да се на свој начин осветимо. Наша освета ће бити да ћемо направити једно уређено друштво, једну европску земљу у којој ће бити цивилизацијски односи -казао је Изетбеговић.

Говорећи о негирању геноцида, Изетбеговић је казао да ће, како тврди, БиХ бранити истина, али и гаранти Дејтонског мировног споразума попут САД и Европске уније.

-НАТО је у БиХ. Овде су Американци и Европљани. Нигдје отићи неће - закључио је Изетбеговић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана