Изборна ноћ уживо: Томаш и трећи пут на челу општине Прњавор

Г.С.
Изборна ноћ уживо: Томаш и трећи пут на челу општине Прњавор

У Републици Српској гласање на локалним изборима је завршено је вечерас у 19 часова и у току је пребројавање гласова. Кандидати СНСД-а прогласили су побједу у неколико општина и градова као и градовима Добоју и Градишци, док у опозиционим странкама тврде да су освојили Бијељину и Бањалуку.

1:11 Дарко Томаш и наредне четири године водиће општину Прњавор.Према подацима Централне изборне комисије БиХ, Томаш, који је кандидат СНСД-а освојио је 58,65 одсто гласова, док је Милан Алексић, кандидат СДС-а, добио 41,35 одсто гласова.

Ово је Томашев трећи мандат на челу општине.

00:16 - Демос је, према досадашњим подацима, освојио више од 60 одборничких мандата у цијелој Републици Српској и може да буде задовољан изборним резултатом, рекао је вечерас предсједник Изборног штаба ове странке Боран Босанчић.
Према његовим ријечима, највише мандата, на основу досадашњих података, Демос је освојио у Изборној јединици шест - 14.

16.11.2020

23:59 - Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изјавио је у Источном Сарајеву да је задовољан оствареним изборним резултатом ове странке, али да сјену на то баца губитак Приједора.
 

23:57 - Кандидат СНСД-а за начелника општине Пале Бошко Југовић прогласио је побједу на локалним изборима.
Југовић је рекао новинарима да је са хиљаду гласова разлике побиједио кандидата ПДП-СДС Ненада Вуковића и да је то било очекивано.
 

23:58 - Кандидат СНСД-а за начелника општине Власеница Мирослав Краљевић, према прелиминарним резултатима, побиједио је на локалним изборима за начелника општине Власеница, саопштено је из Изборног штаба ове странке.
Краљевић је освојио 3.060 гласова, а његов противкандидат Данијела Ђукић из СДС-а 1.760.
 

23:52 - Кандидат СНСД-а за начелника Лакташа Мирослав Бојић изјавио је за Срну да је побиједио са око 70 одсто подршке грађана.
"Када је ријеч о гласовима за локални парламент, још траје бројање и те резултате ћемо имати накнадно", рекао је Бојић, чију су кандидатуру подржали коалициони партнери.

23:50 Кандидат СНСД-а за начелника општине Челинац Владо Глигорић добио је 3.769 гласова подршке бирача на изборима, док је његов противкандидат из ДНС-а Жељко Дубравац добио 3.200, потврђено је Срни у Општинској изборној комисији. Глигорић је рекао Срни да дугује захвалност свим грађанима који су изашли на изборе, а посебно онима који су му дали подршку.

23:42 Према првим резултатима из изборних штабова са 39 бирачких мјеста, највише гласова за Скупштину општине Нови Град има СНСД 42,28 одсто. На основу ових података, ДНС има 10,03 одсто, ДЕМОС 0,31, СП 7,79, НДП 4,73, СДС 22,21 и ПДП 10,57.

23: 41Предсједник Градског одбора СДС-а Приједор Милан Тубин изјавио је вечерас да ће скупштинску већину у овом граду саставити СДС и ДНС.

- Што се тиче наших кандидата, очекујемо неку стандардну причу СДС-а од четири до шест одборника, али то ћемо видјети сутра. Рано је још и знамо сигурно да ћемо у Приједору невезано шта буде, ДНС, СДС обављати скупштинску већину - рекао је Тубин новинарима у Приједору.

23: 40 Кандидат СДС-а у Љубињу Стево Драпић побиједио је на изборима за начелника општине, потврђено је Срни у Општинској изборној комисији. Драпић је имао око 250 гласова више у односу на свог противкандидата из СНСД-а Риста Милутиновића.

23:39 Кандидат СДС-а за начелника општине Билећа Веселин Вујовић рекао је вечерас да је побједник локалних избора у овој локалној заједници.

23:29 - Кандидат СНСД-а за градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић прогласио је вечерас побједу на локалиним изборима.
Ћосић је рекао да су резултати које је на локалним изборима освојио у општинама Источно Ново Сарајево, Пале и Трново недостижни у односу на оне гласове које је изгубио у општинама Источни Стари Град, Источна Илиџа и Соколац. Опширније прочитајте ОВДЈЕ

23.26 Кандидат СДС-а за начелника општине Источни Мостар Божо Сјеран прогласио је побједу на локалним изборима. Сјеран је рекао Срни да је освојио 102 гласа, док је његов противкандидат Милорад Рачић из СНСД-а освојио 36 гласова.

23:25  - Кандидат СНСД-а Зоран Стевановић за градоначелника Зворника, према првим незваничним подацима, освојио је 22.825 гласова или око 75 одсто гласова бирача који су изашли на изборе, потврдила је Срни члан Градске изборне комисије Госпава Јеремић.

23: 05 Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је тужан што је СНСД изгубио Бањалуку, односно позицију градоначелника.

- Поштујемо вољу бирача, али мислимо да је то грешка - рекао је Додик. Опширнје прочитајте ОВДЈЕ

23:02 - Генерални секретар СПС-а Андреа Дорић изјавила је вечерас да је ова странка за сада сигурно освојила два одборничка мјеста у Скупштини града Бањалука, те по једно у Дервенти и Лакташима.
23:01 - Кандидат СНСД-а за начелника општине Мркоњић Град доктор Драган Вођевић добио је око 70 одсто подршке бирача на данашњим изборима, потврђено је Срни у Општинској изборној комисији.

23:00 - Кандидат коалције ПДП - СДС за начелника Котор Вароша Зденко Сакан прогласио је изборну побједу са освојених 67 одсто гласова. Према подацима ПДП-а, Сакан има 4.000 гласова више од противкандидата из СП-А Слободана Жупљанина.

22:57 - Кандидати Уједињене Српске за начелнике општина Братунац Срђан Ранкић и Станари Радојица Ћелић имају предност над својим противкандиатима и очекује се њихова изборна побједа, рекао је предсједник странке Ненад Стевандић.

22:55 Изборни штаб Демоса у Шековићима прогласио је побједу свог кандидата Миладина Лазића за начелника те општине у наредне четири године.
- Пребројани су гласови на свим редовним бирачким мјестима и наш кандидат Миладин Лазић је добио 370 гласова више у односу на СНСД-овог Момира Ристића - навели су у Изборном штабу.

22:54 Кандидат СДС-а за начелника општине Источни Мостар Божо Сјеран прогласио је побједу на локалним изборима.
Сјеран је рекао Срни да је освојио 102 гласа, док је његов противкандидат Милорад Рачић из СНСД-а освојио 36 гласова.

22:53 На основу 80 одсто обрађених гласова, кандидат СДС-а за градоначелника Бијељине Љубиша Петровић освојио је 47,54 одсто гласова, а кандидат СДС Семберије Мићо Мићић 40,06 одсто гласова, рекао је носилац листе СНСД-а за одборнике у Скупштини града Бијељина Недељко Ћорић.

Према прелиминарним и непотпуним подацима, Срђан Ранкић, независни кандидат за начелника општине Братунац којег подржава 12 странака, у предности је у односу на противкандидата и актуелног начелника општине Недељка Млађеновића, изјавила је Срни предсједник Општинске изборне комисије Ивана Милановић.
Она је нагласила да још нису прикупљени подаци са свих бирачких мјеста.

22:44 Кандидат СНСД-а Раденко Рељић је са освојених 5.747 гласова бирача у Козарској Дубици обновио мандат начелника општине, потврђено је у Изборном штабу СНСД-а у Козарској Дубици.

22:35 - Предсједник СДС-а Мирко Шаровић изјавио је вечерас у Бањалуци да је ова странка освојила шест начелничких позиција више него што је имала до сада, те да је опозиција побиједила у 21 локалној заједници. Шаровић је истакао да је најважније да је СДС "одбранио Бијељину", те да побједа кандидата опозиције у Бањалуци и Бијељини наговјештава велике промјене у Републици Српској.

22:34 Предсједник Општинског одбора СНСД-а Дрвар Горан Броћета прогласио је побједу кандидата за начелника општине ове странке Душице Рунић. Броћета каже да је Рунићева освојила 1.525 гласова, док је њен противкандидат Младен Кукољ испред Српске напредне странке ФБиХ - "Само најбољи иду напријед" освојио 1.472 гласа.

22:34 - Кандидат СНСД-а за начелника општине Источно Ново Сарјево Јован Катић прогласио је вечерас побједу на локалним изборима. Катић је новинарима рекао да је на основу 100 одсто пребројаних гласова са свих 14 гласачких мјеста његова предност у односу на противкандидата Драгана Влачића из СДС-а око 2.800 гласова или 70 одсто.

22:33 Кандидат СНСД-а Драго Ковачевић за начелника општине Петровац/Дринић, према првим незваничним резултатима, освојио је 291 глас, изјавио је предсједник Општинске изборне комисије  Петровац Бојан Ћулибрк. Његови противкандидати, актуелни начелник Милан Грбић из Демоса освојио је 284 гласа, а Бојан Балабан из ДНС-а 177.

22:32 Према незваничним резултатима, на локалним изборима у Хан Пијеску кандидат СДС-а за начелника општине Слободан Ђурић добио је 1.251 глас, кандидат СНСД-а Владо Остојић 852 гласа, а независни кандидат Љубомир Краљевић 77 гласова, рекла је предсједник Општинске изборне комисије Славица Голишевић. Укупно су гласала 2.234 или 71,58 одсто бирача.

22: 32 Кандидат СДС-а за начелника општине Берковићи Ненад Абрамовић побиједио је на локалним изборима у овој општини, речено је Срни у Општинској изборној комисији. У ОИК-у су навели да је Абрамовић добио 632 гласа, а његов противкандидат из СНСД-а Бојан Којовић 554.

22:31 Према првим незваничним подацима, кандидат СНСД-а за начелника општине Осмаци Радан Сарић освојио је највише гласова на данашњим локалним изборима, рекао је предсједник Општинске изборне комисије Владо Капур. Он каже да је Сарић освојио 986 гласова, кандидат СДС-а и досадашњи начелник општине Љубо Петровић 686 гласова, док је кандидат Уједињене Српске Милован Ребић добио незнатан број гласова.

22:31 - Кандидат СНСД-а Милан Ковач остаје начелник општине Шипово, показују подаци Општинске изборне комисије /ОИК/. Ковач је освојио 3.833, а Никола Кеџа из СДС-а 1.504 гласа, потврђено је Срни у ОИК.

22:30 - Кандидат СДС-а и ПДП-а за градоначелника Градишке Мирко Самарџија честитао је свом проитвкандидату Зоран Аџићу из СНСД-а побједу на изборима. Самарџија је рекао да га брине "велики број неважећих гласачких листића када је ријеч о избору за градоначелника", те да још нису познати резултати СДС-ове кандидатске листе за одборнике у Скупштини града Градишке.

22:28 - Кандидат СДС-а за начелника општине Лопаре Радо Савић објавио је изборну побједу и освајање четвртог мандата.
"Драги Мајевичани, хвала на изузетној подршци и убједљивој побједи", објавио је Савић на друштвеним мрежама.

22:27 - Кандидат СДС-а и ПДП-а за градоначелника Градишке Мирко Самарџија честитао је свом проитвкандидату Зоран Аџићу из СНСД-а побједу на изборима.
Самарџија је рекао да га брине "велики број неважећих гласачких листића када је ријеч о избору за градоначелника", те да још нису познати резултати СДС-ове кандидатске листе за одборнике у Скупштини града Градишке.

22:26 Кандидат СДС-а за начелника општине Берковићи Ненад Абрамовић побиједио је на локалним изборима у овој општини, речено је Срни у Општинској изборној комисији. У ОИК-у су навели да је Абрамовић добио 632 гласа, а његов противкандидат из СНСД-а Бојан Којовић 554.

22:25 Према незваничним резултатима, на локалним изборима у Хан Пијеску кандидат СДС-а за начелника општине Слободан Ђурић добио је 1.251 глас, кандидат СНСД-а Владо Остојић 852 гласа, а независни кандидат Љубомир Краљевић 77 гласова, рекла је предсједник Општинске изборне комисије Славица Голишевић. Укупно су гласала 2.234 или 71,58 одсто бирача.

22:24 Кандидат СНСД-а Драго Ковачевић за начелника општине Петровац/Дринић, према првим незваничним резултатима, освојио је 291 глас, изјавио је предсједник Општинске изборне комисије  Петровац Бојан Ћулибрк.

Његови противкандидати, актуелни начелник Милан Грбић из Демоса освојио је 284 гласа, а Бојан Балабан из ДНС-а 177.

22:17 - Кандидат СДС-а за начелника Угљевика Василије Перић прогласио је изборну побједу са освојених 57 одсто гласова.
Према подацима странке, Перић има 1.700 гласова више од противкандидата из СНСД-а Милутина Тасовца.

22:10 - Народни демократски покрет /НДП/ прогласио је вечерас побједу свог кандидата Ђорђа Милићевића за начелника општине Шамац. Менаџер кампање НДП-а Никола Кужет изјавио је вечерас на конференцији за новинаре у Бањалуци да је према 89 одсто пребројаних гласова Милићевић поново изабран за начелника ове општине.

22:98 - Према подацима из изборног штаба СНСД-а, кандидат СНСД-а за начелника општине Нови Град Милослав Дрљача освојио је 6.157 гласова, а заједнички кандидат СДС-а и ПДП-а Слободан Станић 5.805 гласа. 

22:08 Кандидат СНСД-а Милан Вукадиновић биће нови начелник Фоче, показују незванични подаци страначких штабова након пребројаних 98 одсто гласова. Према још непотпуним и незваничним подацима, за Вукадиновића је гласало 55,4 одсто, а за Станковића 40 одсто бирача. Опширније пррочитајте ОВДЈЕ

21:53 Драшко Станивуковић прогласио побједу у Бањалуци, опширније прочитајте ОВДЈЕ

- Цијелој РС желим да кажем једну политичку чињеницу - ми смо побиједили у Бањалуци, побиједили -  рекао је Станивуковић.

21:48 Кандидат СНСД-а за градоначелника Добоја Борис Јеринић прогласио је вечерас побједу на локалним изборима. Јеринић је рекао да је, на основу до сада пребројаних гласова, освојио више од 12.400 гласова, а његови противкандидати далеко мање, 1.701, односно 593, опширније прочитајте ОВДЈЕ

21: 47 Шеф изборног штаба приједорског СНСД-а Драгослав Кабић изјавио је вечерас да је разлика од око 3.000 гласова у корист кандидата ове странке за градоначелника Приједора Далибора Павловића у односу на ривале тешко достижна.

- Народ је у Приједору гласао за промјене. Пресудила је младост и чињеница да треба дати управљање млађим људима. Вријеме ће показати да су грађани били у праву - рекао је Кабић.

21:46 Кандидат СНСД-а за начелника општине Калиновик Радомир Сладоје прогласио је побједу на локалним изборима. У општини Калиновик на локалним изборима гласало је 80,96 одсто бирача од 1.827 са правом гласа. Сладоје је рекао да је освојио око 150 гласова више од противкандидата Мирослава Сладоја из СДС-а.

21:45 Кандидат СНСД-а за начелника општине Рибник Небојша Караћ остаје начелник, показују подаци Општинске изборне комисије.Караћ је освојио 2.755 од 3.738 гласова, а независни кандидат Драган Караћ 703 гласа, потврђено је у Општинској изборној комисији.

21.45  Кандидат СНСД-а за начелника општине Прњавор Дарко Томаш убједљиво води у односу на кандидата СДС-а Милана Алексића. Према подацима СНСД-а, Томаш води са 9.268 гласова, док Алексић има 6.508.

21:44 - Трнову су кандидати СНСД-а за начелника општине Драгомир Гаговић и за градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић остварили убједљиву побједу на основу 100 одсто пребројаних гласова, потврђено је у Општинског изборној комисији /ОИК/.

21:42 - Снежана Ружичић, кандидат СНСД-а за начелника општине Језеро, добила је 478 гласова од укупно 636, потврдио је Срни предсједник Општинске изборне комисије /ОИК/ Дејан

20:43 - Кандидат СНСД-а за начелника општине Ново Горажде Мила Петковић прогласила је побједу на локалним изборима.

20:41 Члан Главног одбора СДС-а Давор Шешић изјавио је вечерас да су, према њиховим прелиминарним подацима, кандидати ове страке за начелнике побиједили у Броду, Модричи, Дервенти, Рудом и Теслићу. Он је навео да је у Бијељини разлика између кандидата СДС-а за градоначелника Љубише Петровића и кандидата СДС-а Семберије Миће Мићића око осам одсто у корист Петровића. "Кад је ријеч о Бањалуци, извјесно је да је кандидат ПДП-а и СДС-а Драшко Станивуковић нови градоначелник града Бањалука", рекао је Шешић

21:30 Кандидат СНСД-а за градоначелника Требиња Мирко Ћурић побједник је ових локалних избора у Требињу, рекао је предсједник Градског одбора ове странке Лука Петровић. "На основу 90 одсто избројаних гласова, од 45 бирачких мјеста, Ћурић води са 1.500 гласова. Проценат је 55 наспрам 45 у корист Мирка Ћурића. Имамо новог старог градоначелника".

21:28 Кандидат СНСД-а за начелника општине Милићи Марко Савић прогласио је побједу на локалним изборима. Из Изборног штаба СНСД-а саопштено је да је Савић освојио 2.609 гласова, а његов противкандидат Никодин Ђурић из СДС-а 1.460 гласова.

21:24 Према подацима који долазе из Бијељине у трци за мјесто градоначелника води СДС-ов кандидат Љубиша Петровић на обрађених 67 бирачих мјеста са 8.965 гласова. Иза њега се налази кандидат СДС-А Семберија Мићо Мићић са 7.347 гласова. рекла је предсједник Градске изборне комисије Дијана Савић Божић.

21: 11 Почело је славље у Сребреници, а кандидат СНСД-а Младен Грујичић изразио је задовољство на избору Сребреничана. Грујичић води са 62 одсто у односу на Алију Табаковића, кандидата СДА који има 38 одсто, преноси АТВ

21.05 Кандидат СНСД-а за начелника општине Босанско Грахово Урош Ђуран прогласио је побједу на локалним изборима.
Ђуран је изјавио Срни да је освојио 418 гласова од укупно 933 бирача која су данас обавила грађанску дужност.

20:59 Шеф изборног штаба СНСД-а Срђан Рајчевић истакао је да се та странка налази пред новом изборном побједом. Нагласио је да подаци из Бањалуке пристижу споро, али да имају добре резултате из мјесних заједница.

- Тенденције су веома добре и за Игора Радојичића и за СНСД - рекао је Рајчевић у обраћању медијима. Опширније ОВДЈЕ

20:55 Према ономе што добијамо из градских и приградских насеља, Драшко Станивуковић је будући градоначелник Бањалуке. На 90 одсто мјеста са којих смо добили податке, рекао је у обраћању за медије шеф Главног изборног штаба ПДП-а Игор Црнадак.

20: 39  Према подацима који долазе из Бијељине у трци за мјесто градоначелника води СДС-ов кандидат Љубиша Петровић на обрађених 67 бирачих мјеста са 8.965 гласова. Иза њега се налази кандидат СДС Семберија Мићо Мићић са 7.347 гласова, преноси АТВ

20:34 На локалним изборима у Приједору води кандидат СНСД-а Далибор Павловић са 45,4 одсто гласова, подаци су СНСД-а.

Слиједи кандидат ДНС-а Драгутин Родић са 36,3 одсто гласова, те Маја Драгојевић Стојић, кандидат СДС-а са 18,3 одсто, преноси РТРС.

20:27 Према прелиминарним резултатима, кандидат СНСД-а за начелника општине Невесиње Миленко Авдаловић побиједио је у овој општини, освојивши још један мандат, потврђено је за РТРС.

20:15 Зоран Аџић кандидат СНСД-а за градоначелника Градишке убједљиво води у том граду.

На узорку од 16 одсто пребројаних гласова, Зоран Аџић има 64,91 одсто гласова, док Мирко Самарџић 35,09.

20:00 Излазност у Сребреници 61,9 одсто

Излазност на локалним изборима у Сребреници до затварања бирачких мјеста износи 61,9 одсто.

На редовним бирачким мјестима гласало је 6.516 грађана.

На локалним изборима у Дрвару до 19.00 часова гласало је 3.243 бирача или 52,51 одсто од регистрованих 6.175, рекла је Срни предсједник Општинске изборне комисије /ОИК/ Нена Боснић.

У Босанском Грахову до 19.00 часова на изборе је изашло 933 бирача од укупног броја регистрованих који износи 2.950, рекао је Срни предсједник ОИК-а Војо Марић.

На биралишта у Босанском Петровцу до 19.00 часова изашло је 3.017 бирача или 49,06 одсто од укупног броја регистрованих 6.578, рекла је Срни предсједник ОИК-а Слободанка Кецман.

Драгојевић-Стојић: Поједини чланови СДС радили за ДНС

Кандидат СДС-а за градоначелника Приједора Маја Драгојевић-Стојић рекла је за да је ово била једна од најпрљавијих кампања те да су поједини чланови ове странке радили директно за ДНС.

СНСД прогласио побједу у двије општине у РС

Радован Ковачевић, портпарол СНСД-а, рекао је да је ова странка прогласила побједу на локалним изборима у двије општине у Републици Српској.

Како је рекао Ковачевић након што су биралишта затворена, СНСД је прогласио побједу у Мркоњић Граду и Језеру.

Подсјећамо, у овим општинама опозиција није имала свог кандидата за начелника.

Затворена биралишта на локалним изборима

У Републици Српској гласање на локалним изборима је завршено, а тиме и изборна тишина.

Грађани су гласали уз поштовање епидемиолошких мјера које се односе на спречавање ширења вируса корона.

Право гласа у општинама и градовима у Републици Српској има 1.235.482 бирача.

Према посљедњим подацима Централне изборне комисије БиХ, у Републици Српској је до 16.00 часова на биралишта изашло 492.702 бирача или 42,25 одсто.

Излазност на локалним изборима до 11.00 часова на подручју Републике Српске била је 18,07 одсто.

ЦИК ће саопштити нове податке у 21.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана