Додик: СНСД остварио бољи резултат него на прошлим изборима, тужан сам због губитка у Бањалуци

В.К.С.
Додик: СНСД остварио бољи резултат него на прошлим изборима, тужан сам због губитка у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је СНСД на овим локалним изборима остварио бољи резултат него на прошлим, али да је тужан што је изгубио мјесто градоначелника у Бањалуци, јер је Игор Радојичић добро радио свој посао.

- Поштујемо вољу бирача, али мислимо да је то грешка. Градоначелник Игор Радојичић је добро радио посао и није ми пријатно што смо изгубили Бањалуку - рекао је Додик.

Додао је да ће СНСД наставити да ради са коалиционим партнерима, али да је разочаран и чињеницом да неки од њих нису играли коретно, иако су потписали споразум о подршци Игору Радојичићу.

Он је рекао и да је неко био лицемјеран кад је потписивао споразум девет политичких партија у Бањалуци, те најавио да ће обавити разговоре са коалиционим партнерима.

Додик је рекао да му је жао и што Мићо Мићић није прошао за градоначелника Бијељине, али је најавио да ће СНСД наставити да сарађује са Мићићем.

- Од свега је најважније да је Република Српска спремна да проведе изборе. Изгубили смо неке позиције које су ме забољеле, али добили смо неке које ме радују - рекао је Додик.

Према његовим ријечима, имали су 40 општина за начелнике и градоначелнике, сада имају 41 и три града Приједор, Добој и Источно Сарајево.

Додик је напоменуо да је СНСД ушао у изборе поштујући епидемиолошку ситуацију и посљедњих 15 дана није водио кампању.

Додик је најавио да је од сутра предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука, али да се не одриче Радојичића.

- Не смјењујемо Игора, мислимо да је ово најбоље што можемо да урадимо. Ми се не одричемо Игора - рекао је Додик.

Он је нагласио да је број гласова СНСД-а већи него 2018. године и да је ова партија побједник и у три општине у ФБиХ.

- Видјећемо гдје је била грешка у Бањалуци, јер је нелогично да имамо 60 одсто подршке за коалицију, а градоначелник да изгуби. СНСД је показао одлучујућу и водећу улогу у Српској и наставиће да спроводи своје политике које су реалне. Биће настављене политике које смо водили у локалним заједницама, Републици Српској и на нивоу БиХ и даћемо предност нашим политикама - рекао је Додик.

Додик је напоменуо да је СНСД ушао у изборе поштујући епидемиолошку ситуацију и посљедњих 15 дана није водио кампању.

Он је захвалио грађанима на успјешном изборном дану, јер је за Српску било од кључне важности да покаже да може да спроведе изборни процес.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана