Истрага о избору фирме за штампање листића

Ж. Д.
Истрага о избору фирме за штампање листића

Сарајево - Тужилаштво БиХ наредило је Агенцији за истраге и заштиту БиХ (SIPA) да провјери избор најповољнијег понуђача за штампање изборног материјала у поступку који спроводи Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ.

Тужилаштво је наредило да буде утврђено да ли је у поступку било незаконитости и кривичних дјела, након што су се у јавности појавили наводи о нерегуларностима у вези са избором најповољнијег понуђача за штампање изборног материјала.

- Према тим наводима у поступку за штампање изборног материјала изабрано је предузеће чија је понуда била знатно скупља од понуде другог понуђача, а након што је процедуру спроводила Канцеларија за разматрање жалби БиХ. Тужилаштво БиХ одлучно је да спријечи било какве појаве нетранспарентног и незаконитог трошења средстава из буџета, која припадају свим грађанима БиХ, нарочито када се ради о вишемилионским износима - саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Канцеларија за разматрање жалби на основу жалбе фирме "Атлантик ББ" из Бањалуке поништила је одлуку ЦИК-а да гласачке листиће штампа хрватска фирма "Зрински". Тај посао је након тога додијељен "Атлантику ББ", а ЦИК је одлучио да о свему обавијести Тужилаштво и Парламент БиХ.

- Они ће оцијенити да ли ту има сумњивих елемената који би можда могли имати карактер неког кривичног дјела - рекао је предсједник ЦИК-а Стјепан Микић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана