Инспекција казнила кафиће са 37.500 КМ због непоштовања мјера

Срна
Инспекција казнила кафиће са 37.500 КМ због непоштовања мјера

БАЊАЛУКА – Републичка управа за инспекцијске послове је током контрола протеклог викенда у 31 случају утврдила неправилности које су се односиле на различите мјере које су на снази због епидемије вируса корона, а субјектима контроле изречене су казне у вриједности од 37.500 КМ.

Управа је у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе извршила 755 инспекцијских контрола на подручју Републике Српске у области поштивања мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама.

Инспекција је контролисала мјере придржавања радног времена, обезбјеђивања социјалне дистанце, коришћења заштитне опреме, до броја лица која су истовремено боравила у објекту.

Контролама су обухваћени угоститељски објекти, са акцентом на објекте у којима се у правилу окупља већи број лица, као што су кафићи, свадбени салони, ресторани, хотели и слично, те возила јавног превоза. Све неуредне контроле и изречене мјере односе се на кафиће.

Свадбени салони који су контролисани у тренутку доласка инспектора нису ни радили, док су у возилима јавног превоза у правилу сви возачи и путници користили прописану заштитну опрему.

“С обзиром да су инспекцијски органи у претходном периоду превасходно дјеловали превентивно и да је било довољно времена да се пословни субјекти прилагоде и упознају са својим обавезама по донесеним ванредним мјерама, инспектори ће за свако кршење превентивних мјера предузимате и законом предвиђене репресивне мјере у виду прекршајних налога”, саопштено је из Републучке управа за инспекцијске послове

Из Републичке управе још једном позивају све привредне субјекте да се досљедно придржавају свих прописаних мјера, те да и саме кориснике услуга на адекватан начин упозоре да су обавезни да поштују мјера заштите од епидемије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана