Инцко и Џаферовић разговали о ситуацији у БиХ и наставку реформи

Срна
Инцко и Џаферовић разговали о ситуацији у БиХ и наставку реформи

САРАЈЕВО - Предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић разговарао је са високим представником за БиХ Валентином Инцком о актуелној политичкој ситуацији у БиХ и наставку провођења реформи које ће БиХ омогућити добијање кандидатског статуса за чланство у ЕУ.

Џаферовић је током сусрета навео да "посљедње изјаве које наговјештавају декларацију СНСД-а и ХДЗ-а којом би се ултимативно тражило уређење БиХ по жељи ове двије странке, уз пријетњу етничким подјелама, представљају опасност по стабилност БиХ, али и цијелог региона", саопштено је из Предсједништва БиХ.

Он је навео да је императив за све у БиХ стриктно поштовање свих одредби Дејтонског мировног споразума, Устава БиХ и свих донесених закона, те да неће бити прихваћено ништа што је у супротности са тиме и са европским стандардима.

Џаферовић каже да од представника међународне заједнице захтијева да извршавају свој мандат прописан Дејтонским мировним споразумом како би се на вријеме спријечиле нове политичке кризе и негативне посљедице које из тога могу произаћи.

Он очекује да ће и Инцко "реаговати у складу са својим мандатом, прописаним Дејтонским мировним споразумом".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана