Инцко донирао новац за обнову цркве Светог Саве у Њујорку

Танјуг
Инцко донирао новац за обнову цркве Светог Саве у Њујорку

Њујорк - Високи представник УН за БиХ Валентин Инцко донирао је нешто више од 5.000 евра за обнову цркве Светог Саве у Њујорку.

Прота Ђокан Мајсторовић, старешина цркве која је изгорјела у пожару на Ускрс, навео је да свако ко жели да помогне може донације да уплати преко Пејпал налога.

Он је додао и да заинтересовани могу да посјете интернет сајт stsavanyc.org  на ком се налазе детаљне информације и инструкције о уплати.

Инцко је у пратњи оца Мајсторовића бишао остатке цркве, рекао је да је дирнут трагедијом која се овде десила, те подржао напоре за обнову цркве.

Независне су објавиле да је Инцко уплатио 10.000 ковертибилних марака на рачун за обнову цркве, која је једна од најстаријих у највећем америчком граду.

Високи представник, који се у Њујорку налази службено поводом представљања извјештаја Савету безбједности УН-а о БиХ, рекао је да је донацију уплатио као симболичан допринос обнови цркве и парохије, те је апеловао на чланове свих вјерских заједница да учествују у реконструкцији.

"Мене највише интересује да се охрабре људи добре воље да дају прилог за обнову цркве, и да црква, која је изгорјела на Васкрс, опет васкрсне у старом сјају", рекао је јуче Инцко за "Независне".

Пожар у цркви избио је непосредно након завршетка литургије, а њујоршка полиција ради увиђај како би утврдила узроке пожара. Инцко је у Њујорку живио три године, гдје је и склопио брак. Ктитор је Православног факултета у Београду од 1986. године, а учествује и у обнови православне катедрале у Мостару.

У БиХ се враћа на отварање обновљене џамије Ферхадија сутра у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана