Игор Радојичић: Кампања проведена по плану с циљем рјешавања проблема

Срна
Игор Радојичић: Кампања проведена по плану с циљем рјешавања проблема

Бањалука - Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за градоначелника Бањалуке Игор Радојичић оцијенио је да је његова кампања проведена по плану, да је била у потпуности позитивна и да се говорило о рјешавању одређених проблема, док је конкурентска била негативна и заснивала се на увредама, приватним животима, умјесто програмским питањима.

"Лично сам очекивао да ћемо више дискутовати програмски и да ћемо сучељавати ставове о томе шта је најбоље за Бањалуку, умјесто тога, од друге стране смо чули доста увреда, лажи и подметања, а ми се тиме нисмо бавили", додао је Радојичић и оцијенио да таква кампања може само да руши и не може ништа да гради.


Одговарајући на питања грађана на "онлајн" трибини, Радојичић је рекао да у наредној фази Бањалуци треба да се гради, а не да се руши, бави унутрашњим подјелама, свађама и клеветама.

Радојичић је додао да данас није присуствовао сједници Главног одбора СНСД-а, јер је ова трибина раније заказана и хтио је одржати обећање дато људима на друштвеним мрежама.

Оцјењујући рад претходног сазива одборника у Скупштини града, он је рекао да није био на висини града какав је Бањалука, те да сазив може и мора да буде бољи.

Радојичић је истакао да на листи одборника коју је понудио СНСД има људи из свих сфера живота који су се прихватили овог посла, иако раније нису били политички активни, као и да они могу дати веома јак и квалитетан клуб одборника који ће бити на углед Бањалуке наредне четири године.

"Током кампање обишао сам скоро све мјесне заједнице и села да бих видио шта су комунални проблеми, идентификоваћемо приоритете, ријешавати их у складу са буџетом, и надам се да ћемо стално бити у контакту са грађанима", додао је Радојичић.

Он је нагласио да је спреман да размотри распоред градских зона, да би се тамо гдје је потребно промијениле стопе пореза на непокретности.

Радојичић је рекао да ће се као нови градоначелник залагати да рекреативна зона Бањалука - Бањ брдо остане пјешачка зона са дозвољеним минималним моторним саобраћајем, те да то неће бити једина рекреативна зона, јер је управо почео са реализацијом пројекат Слатинска шума који обухвата Бањалуку и Лакташе, који ће бити лијепо мјесто за шетњу и рекреацију.

Он је навео да има у плану увођење градског архитекте који ће се бавити стратешким планирањем града, јер му треба потпуно нови план просторног развоја који ће укључити и зелене површине, спортска игралишта, те правце изградње нових стамбених насеља и индустријских зона.

Говорећи о отварању амбуланте за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" на локацији у граду, Радојичић је рекао да очекује да ће овај завод наћи нови простор који ће омогућити физикалну рехабилитацију у граду.

Он је навео да ће се саобраћајна семафорска сигнализација у граду постепено морати мијењати кружним токовима, јер то убрзава саобраћај.

"Треба ријешити и проблем дефицитарног кадра и школовања људи, јер нема појединих грађавинских занимања, обућара, текстилаца, програмера, а кроз редовно школовање то иде прилично споро. Град мора, кроз програме запошљавања, да подстакне и субвенционише доквалификацију и преквалификацију одређених дефицитарних занимања, јер многа предузећа немају средстава и услова за то", сматра Радојичић.

Он је додао да му је намјера да се појача и надзор када је ријеч о раду на црно.

Говорећи о изградњи школе у бањалучком насељу Старчевица, Радојичић је истакао да је ријеч о насељу које има хроничан проблем са смјештајем ђака, те да реално треба радити на изградњи нове школе.

"Тражићемо одговор гдје је оптимална локација, да ли је то проширење и доградња постојеће школе или је то градња у насељу Ада које се веома проширило", додао је Радојичић и нагласио да ће градска и републичка власт заједно радити на рјешењу овог проблема.

Он је оцијенио да Град мора да води агресивну кампању према вани и ЕУ фондовима, промовишући готове пројекте који се тичу прочишћавања Врбаса, индустријских зона, реконструкције тврђаве "Кастел" и Културног центра "Бански двор", али и пројекте који су знатно скупљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана