Грујичић позвао бивше суграђане да га подрже за начелника Сребренице

Танјуг
Грујичић позвао бивше суграђане да га подрже за начелника Сребренице

Београд - Кандидат коалиције "Заједно за Сребреницу" за начелника општине Сребреница Младен Грујичић позвао је некадашње суграђане који живе у Србији, а имају право гласа у Сребреници, да га 2. октобра подрже на локалним изборима да би остварили своја права и вратили се на своја огњишта.

Он је јуче на конференцији за новинаре у Београду рекао да је у Сребреници већ 17 година на власти Бошњак, те да се не ради много на побољшању стандарда и стварању услова да се грађани врате, указујући на то да су српска села пуста а да их је 80 одсто порушено до темеља.

- Не можемо да толеришемо да живимо у прошлости и да се Сребреница држи под хипотеком злочина. Само се форсира бошњачка страна, док се злочини над Србима не помињу - казао је Грујичић, обећавајући да ће свим грађанима учинити живот бољим, ако побиједи.

Грађанима који су некад живјели у Сребреници, а до сада нису извадили документа Српске обећао је помоћ.

Радомир Павловић, у име коалиције српских политичких партија рекао је да су они подржали Грујичића као заједничког кандидата.

- Сребреница је важно питање преко којег се руши РС, што је показао и најновији попис становништва у БиХ - тврди Павловић.

На конференцији нису могли да потврде колико тачно људи у Србији има право да гласа на локалним изборима у Сребреници, рекавши да се тај број мијења, јер, неки од њих немају могућност да изваде документа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана