Говедарица: Пронађено рјешење за исплату плата запослених у странци

СРНА
Говедарица: Пронађено рјешење за исплату плата запослених у странци

БАЊАЛУКА- Српска демократска странка (СДС) и представници Владе Републике Српске пронашли су рјешење како да запослени у СДС-у, која се финансира из буџета Српске, добију своје личне дохотке након што је странци блокиран рачун, изјавио је шеф Клуба послника СДС-а у Народној скупштини Вукота Говедарица.

Говедарица је навео да су рјешење пронашали на данашњем састанку са министром финансија Зором Видовић, министром рада и борачко-инвалидске заштите Данијелом Егићем и министром управе и локалне самоуправе Сенком Јујић, којима је захвалио за разумијевање. "Рјешење лежи у Закону о облигационим односима.

У наредним данима биће дефинисани технички детаљи које ће усагластити Предсједништво странке и представници Министарства управе и локалне самоуправе", рекао је Говедарица на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он сматра да је ово једино могуће рјешење у датим околностима, те навео да СДС има више од 30 запослених. Говедарица је подсјетио да је СДС од 2004. године на црној листи САД и ОХР-а и да су од тада имали могућност да користе само један текући рачун који је недавно блокиран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана