Гласачки листићи у Грчку стигли тек данас, осам дана послије избора

ГС
Гласачки листићи у Грчку стигли тек данас, осам дана послије избора

АТИНА- Амбасадорка БиХ у Грчкој Милица Ристовић Крстић објавила је на свом "Фејсбук" да су гласачки листићи за локалне изборе у БиХ који су одржани 15. новембра у Грчку стигли тек данас, осам дана након избора.

- Да је Централна изборна комисија БиХ гласачки материјал послала барем седам дана раније, можда би и стигао на вријеме. И не, нема везе са "lockdown" у Грчкој, него са неажурношћу ЦИК-а и потпуним занемаривањем чињенице да смо у пандемији - написала је Ристовић Крстић, преноси РТРС.

Рекла је да су гласачки листићи за локалне изборе стигли осам дана након изборне недјеље, те се иронично захвалила ЦИК-у на ажурности.

Истиче да јој се велики број грађана, који су расути широм свијета, а који су такође били пријављени за гласање путем поште јавио са истим проблемом- немогућношћу да остваре уставом загарантовано право и гласају на изборима.

- На страну чињеница има ли уопште смисла гласање из иностранства, а поготово на локалним изборима, то је посебна тема, али ако сте започели процес, доведите га до краја - поручила је она.

Ристовић Крстић је негодовала и на дан локалних избора, када је објавила да први пут од кад остварује право гласа, неће гласати на изборима.

Предсједник ЦИК-а Жељко Бакалар казао је тада да су добили податак да је због "локдауна" Грчкој поштански саобраћај обустављен.

- Од 23 бирача који су се регистровали из Грчке, један дио пошиљке је пристигао у Солун, док онај према Атини није -изјавио је Бакалар те истакао да је то питање више силе а не ЦИК-а.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана