Формирани клубови посланика у Парламенту БиХ

Срна
Формирани клубови посланика у Парламенту БиХ

САРАЈЕВО - Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ већ је формирао клубове посланика и изабрао предсједавајуће и њихове замјенике за мандатни период до 2026. године, објављено је на сајту Представничког дома.

Из Републике Српске Клуб посланика СНСД-а чине предсједавајућа Клуба Сања Вулић, замјеник предсједавајуће Мирослав Вујичић и посланици Обрен Петровић, Небојша Радмановић, Зоран Тегелтија и Љубица Миљановић, која је наредна на листи након што је за мандатара предложен актуелни предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Уколико би Тегелтија био именован у нови сазив Савјета министара на позицију посланика би дошао Милорад Којић.

Клуб посланика СДС - ПДП - За правду и ред чине предсједавајући Клуба Дарко Бабаљ, замјеник предсједавајућег је Мира Пекић, а посланици су Младен Босић, Бранислав Бореновић и Ненад Грковић.

Из ФБиХ Клуб посланика ХДЗ-а БиХ, и посланика које су окупљене око ХДЗ-а, чине Предраг Кожул који је предсједавајући Клуба, његов замјеник је Даријана Филиповић, а чине га и актуелни замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Маринко Чавара и посланик Славко Матић.

Клуб посланика СДП-а БиХ је за предсједавајућег именовао Сашу Магазиновића, док је његов замјеник Рејхана Дервишевић и чине га и посланици Зукан Хелез, Албин Муслић и Јасмин Имамовић.

Предсједавајући Клуба посланика ДФ-а је Милан Дуновић, а његов замјеник је Влатко Главаш, а у овом клубу је и посланик Златан Бегић.

Клуб посланика Наша странка - БХИ КФ чине предсједавајућа Клуба Сабина Ћудић, замјеник предсједавајуће Аида Баручија и посланик Предраг Којовић.

У Клубу посланика Народ и правда су предсједавајући Клуба Нихад Омеровић, замјеник је Миа Карамехић-Абазовић и Денис Звиздић који тренутно предсједава Представничким домом.

Клуб посланика СДА је за предсједавајућег Клуба одредио Шерифа Шпагу, а његов замјеник је Един Рамић и уз њих су у Клубу Мидхат Чаушевић, Шемсудин Дедић, Сафет Кешо, Нермин Мандра, Амор Машовић, Шемсудин Мехмедовић и Денијал Тулумовић. /крај/жд/бб

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана