Formirani klubovi poslanika u Parlamentu BiH

Srna
Formirani klubovi poslanika u Parlamentu BiH

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH već je formirao klubove poslanika i izabrao predsjedavajuće i njihove zamjenike za mandatni period do 2026. godine, objavljeno je na sajtu Predstavničkog doma.

Iz Republike Srpske Klub poslanika SNSD-a čine predsjedavajuća Kluba Sanja Vulić, zamjenik predsjedavajuće Miroslav Vujičić i poslanici Obren Petrović, Nebojša Radmanović, Zoran Tegeltija i Ljubica Miljanović, koja je naredna na listi nakon što je za mandatara predložen aktuelni predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Ukoliko bi Tegeltija bio imenovan u novi saziv Savjeta ministara na poziciju poslanika bi došao Milorad Kojić.

Klub poslanika SDS - PDP - Za pravdu i red čine predsjedavajući Kluba Darko Babalj, zamjenik predsjedavajućeg je Mira Pekić, a poslanici su Mladen Bosić, Branislav Borenović i Nenad Grković.

Iz FBiH Klub poslanika HDZ-a BiH, i poslanika koje su okupljene oko HDZ-a, čine Predrag Kožul koji je predsjedavajući Kluba, njegov zamjenik je Darijana Filipović, a čine ga i aktuelni zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Marinko Čavara i poslanik Slavko Matić.

Klub poslanika SDP-a BiH je za predsjedavajućeg imenovao Sašu Magazinovića, dok je njegov zamjenik Rejhana Dervišević i čine ga i poslanici Zukan Helez, Albin Muslić i Jasmin Imamović.

Predsjedavajući Kluba poslanika DF-a je Milan Dunović, a njegov zamjenik je Vlatko Glavaš, a u ovom klubu je i poslanik Zlatan Begić.

Klub poslanika Naša stranka - BHI KF čine predsjedavajuća Kluba Sabina Ćudić, zamjenik predsjedavajuće Aida Baručija i poslanik Predrag Kojović.

U Klubu poslanika Narod i pravda su predsjedavajući Kluba Nihad Omerović, zamjenik je Mia Karamehić-Abazović i Denis Zvizdić koji trenutno predsjedava Predstavničkim domom.

Klub poslanika SDA je za predsjedavajućeg Kluba odredio Šerifa Špagu, a njegov zamjenik je Edin Ramić i uz njih su u Klubu Midhat Čaušević, Šemsudin Dedić, Safet Kešo, Nermin Mandra, Amor Mašović, Šemsudin Mehmedović i Denijal Tulumović. /kraj/žd/bb

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana