Џаферовић: Нови пропагандни удар

Srna
Џаферовић: Нови пропагандни удар

САРАЈЕВО - Члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић саопштио је да су пласиране неистине о њему у београдским медијима који су, како је истакао, покушали да га доведу у везу са недавно убијеним иранским генералом Касемом Солејманијем.

Џаферовић је истакао да то представља "нови пропагандни удар из Србије који га неће спријечити да настави износити истину и досљедно се бори за интересе БиХ".

Он сматра да "представља брану још живој великосрпској идеологији, јер стално говори истину о агресији и злочинима".

"Вечерње новости" објавиле су да је недавно убијени ирански генерал Касем Солејмани учествовао и лично у грађанском рату у БиХ 1993. и 1994. године када се сусрео и са тадашњим начелником Центра за безбједност Зенице Шефиком Џаферовићем, а у мају 1992. године у такозваној Армији БиХ имао је 20 специјалаца иранске војске који су нападали српске положаје.

"Џаферовић, који је познат по томе да је за вријеме рата издавао и бх документа припадницима злогласног одреда `Ел муџахедин`, сусрео се и био је у координацији са иранским генералом Солејманијем, гђе год је требало да учествују припадници Иранске револуцинарне гарде у нападима на српске положаје и злочинима над Србима", пише лист, позивајући се на дипломатске изворе у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана