Дуге цијеви чувају институције Српске

Н. Т.
Дуге цијеви чувају институције Српске

Бањалука - Министарство унутрашњих послова РС појачало је мјере безбједности око институција Српске.

Појачано обезбјеђење добили су Палата предсједника РС, зграда Владе и објекти МУП-а РС, а њих обезбјеђују припадници Специјалне јединице МУП-а наоружани дугим цијевима, а са псима претражују и терен.

Директор Полиције РС Гојко Васић је казао да су то превентивне мјере због посљедњих дешавања у региону и свијету који су повезани са тероризмом.

- Ријеч је о уопштеним појачаним мјерама безбједности. Мјере нису уведене јер постоји нека конкретна опасност. Понављам, ријеч је о превентивним мјерама - казао је Васић. Он је истакао да су такве или сличне мјере увеле државе у региону и окружењу и да полиција РС није прва која се одлучила на овај корак.

Портпарол МУП-а РС Милан Саламадија је потврдио да је полиција појачала ниво безбједности и казао да ће те мјере трајати док год буде потреба за њима.

- Директор полиције и његови сарадници у сарадњи с другима у полицији и свима који имају везе с безбједносним структурама процјењиваће потребу за укидањем или остављањем на снази тих мјера - казао је Саламадија.

Подсјетимо, више десетина људи убијено је у петак након што су терористи напали стране туристе у Тунису, вјернике у шиитској џамији у Кувајту, те запослене у фабрици гаса у Француској. За сва три напада одговорност је преузела терористичка организација Исламска држава.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана