Држављанин БиХ погинуо у Сирији

FTV
Држављанин БиХ погинуо у Сирији

Велика Кладуша - Денис Делановић (30) поријеклом из Доње Видовске код Велике Кладуше, настрадао је недавно на ратишту у Сирији.

Денис који је држављанин БиХ био је настањен у Њемачкој

У Доној Видовској код Велике Кладуше стоји празна породична кућа Делановића који су у Њемачку с дјецом одселили прије више од 20 година. Тек малобројни су данас били спремни говорити о Денису Делановићу, који је прије осам мјесеци из Њемачке отишао у Аустрију, а затим у Сирију, гдје је, као припадник ИСИЛ-а, прије шест дана, заједно с још 11 држављана Њемачке, погинуо.

Мјештани су дубоко узнемирени чињеницом да млади људи поријеклом из Крајине одлазе и гину на сиријским ратиштима. Посебно не разумију кад се за милитантном идеологијом поведу они којима живот у Европској унији пружа бројне могућности за посао и напредовање.

У разговору за ФТВ, један од мјештана каже како су у дијаспори његове синове покушали врбовати милитанти. Успио их је одговорити од тога.

“Ко има здрав разум неће ићи нигдје гдје се ратује. Ризично је, а није ни потребно - не брани своју државу него иде у туђу државу да ратује”, објашњава он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана