Додик:Покретање петиције лични отпор према антицивилизацијској одлуци

Срна
Додик:Покретање петиције лични отпор према антицивилизацијској одлуци

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је покретање петиције, као вид протеста против oдлуке Валентина Инцка, његов лични чин отпора према једној таквој антицивилизацијскoj одлуци.

Додик је нагласио да је петицију потписао слободно и с пуном свијешћу о важности теме и тренутка и препушта свима да слободно одлуче хоће ли се својим потписом придружити њему.

-Исто тако желим да подржим све појединце и организације који ће на било који начин пружити отпор и дићи глас против једног тако накарадног акта на који није имао право ни изабрани а камоли неизабрани ауторитет. Ако су то и петиције које би покренули као политичке партије и то подржавам, јер сматрам да ово није тренутак за партијска надгорњавања и да је ово тренутак када треба да покажемо национално јединство -истакао је Додик.

Он је поручио да представници међународне заједнице у БиХ имају још мало времена да реагују, поништавајући Инцков осветнички акт, и врате какву такву стабилност у БиХ.

-У супротном, Републици Српској није остављен избор и нека се нико касније не чуди корацима које ћемо предузети. Ми за ову ситуацију не сносимо никакву одговорнист, нити смо предузели било какву акцију у правцу дестабилизације БиХ. Све што се дешава и што се може десити биће реакција. Ми као народ и као Република Српска морамо рећи да је ово посљедња линија одбране нашег достојанства - указао је српски члан Предсједништва БиХ.

Додик је нагласио да одговорност за ову ситуацију сносе и они који би да се оперу од Инцковог акта, ако нису учествовали у Инцковој ујдурми, нису је спријечили, а знали су за њу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана