Додиково присуство Ердогановој инаугурацији међународна сатисфакција за Српску

СРНА
Додиково присуство Ердогановој инаугурацији међународна сатисфакција за Српску

БАЊАЛУКА - Генерални конзул БиХ у Истанбулу Синиша Михаиловић изјавио је да присуство предсједника Републике Српске Милорада Додика инаугурацији турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана представља међународну сатисфакцију за Српску.

Михаиловић је истакао да је изузетно важно данашње присуство делегације Српске, предвођене предсједником Додиком, церемонији инаугурације у Анкари, додајући да тиме не умањује учешће на овом догађају чланова Предсједништва БиХ, које предводи српски члан и предсједавајућа Жељка Цвијановић.

"За нас је јако битна чињеница да је Додик добио позив за један овакав догађај коме присуствује огроман број шефова држава. На овај начин Српска је дефинитивно препозната од Турске чије руководство, предвођено Ердоганом, чини све да Дејтонски споразум буде у потпуности поштован", рекао је Михаиловић Срни.

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган положиће данас заклетву у парламенту Турске чиме ће преузети дужност шефа државе.

Након инаугурације у парламенту биће приређена церемонија у предсједничкој палати у Анкари којој ће присуствовати 21 предсједник државе, премијери 13 земаља, предсједник Државне думе Руске Федерације Вјачеслав Володин.

Церемонији присуствују и представници међународних организација, међу којима је и генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, те бивши њемачки предсједник Кристијан Вулф, бивши њемачки канцелар Герхард Шредер, бивши шведски премијер Карл Билт.

Ово је Ердогану трећи предсједнички мандат, након што је побиједио у другом кругу избора и тиме продужио дводеценијску владавину за још пет година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана